Musiikki

Love Records – Huippukonsertti huippuruoan kera 1970-luvun tapaan!

Love Records – Huippukonsertti huippuruoan kera 1970-luvun tapaan!

Love Records juhlii 50-vuotista taivaltaan torstaina 24.11. Helsingin Kulttuuritalossa. Luvassa on upeita 1970-luvun klassikkoesityksiä ja alkuperäisiä Love Recordsin solisteja, kuten Eija Ahvo, Sinikka Sokka, Maarit ja Sami Hurmerinta, Mikko Alatalo, Pepe Willberg, Freeman, Harri Saksala, Pelle Miljoona ja Jukka Gustavson. Konsertin ohjelmisto sisältää monenlaista musiikkia progesta punkiin ja rakastetuista Chydenius-klassikoista hieman harvemmin kuultuihin helmiin.

Myös Kulttuuritalon ravintola pistää parastaan 1970-luvun tyyliin. Konserttiin on myynnissä erityinen Love Records -juhlalippu, joka sisältää pääsylipun lisäksi runsaan buffetin ennen konserttia, jälkiruokakahvit väliajalla oman yksityisen ravintolatilan ja naulakkopalvelut. Buffetti on tietysti tehty 1970-luvun tunnelmalla!

Tarjolla on mm. leikkelelautanen suoraan 1970-luvulta meetvursteineen ja makkaroineen. Lisäksi salaattipöydästä löytyy upeita tuon ajan uutuuksia, eli avokadoa, ananasta, katkarapuja ja kukkakaalia, jotka kaikki lumosivat suomalaiset 70-luvun alussa! Lämpimänä ruokana on pannupihvejä, selleripihvejä ja nappaperunoita. Jälkiruoka kruunaa kaiken leikkokakun ja leivosten kera.

Kun katsotaan konsertin tunnetuimpia Love Recordsin rock- ja pop-artisteja, on lista lähestulkoon koko  uomalaisen musiikin 1960- ja 70-lukujen historia: Juice Leskinen, Hurriganes, Hector, Kaseva, Dave Lindholm, Pelle Miljoona, Pekka Pohjola, Leevi and the Leavings, Pekka Streng, Tasavallan Presidentti, Wigwam, Maarit, Mikko Alatalo, Pepe & Paradise, M. A. Numminen, Pihasoittajat, Kari Peitsamo ja Rauli ”Badding” Somerjoki.

Love Recordsin perustaja ja sielu Atte Blom kertoo, miten se oli mahdollista – miksi kaikki halusivat Lovelle. ”Lovella oli hyvä henki. Siihen aikaan kotimaista musiikkia julkaisevissa tahoissa ei myöskään ollut sellaista valinnanvaraa, joka olisi tarjonnut artisteille luovaa vaihtoehtoa”, Blom toteaa.

Loven henki

Love Records ei edustanut mitään yhtä nimenomaista linjaa, mutta kaikki tehtiin yhtälailla tyylikkäästi. ”Meillä ei ollut mitään taiteellista tai laadullista standardia, jotka Love-artistin tuli täyttää ja jota tuottajat studiossa noudattivat”, Blom kertoo. ”Meillä ei myöskään ajateltu, oliko joku henkilö tai tyyli sopiva. Love Records houkutteli juuri meille oikeita ihmisiä ja se kuuluisa ’Loven henki’ tuli julkaisuihin tuotannon kautta. Korkeintaan sen suhteen voi puhua jostain linjasta.”

Tärkeä osa Lovea olivat sen logo, levyjen kannet ja esimerkiksi Risto Vuorimiehen ottamat valokuvat, joita nähdään nyt konsertin yhteydessä Kulttuuritalolla.

”Vuosien varrella on ollut niin lukematon määrä upeita kansia, että yhtä ainoaa ja parasta on niistä vaikea valita”, toteaa Atte Blom. ”Wigwamin Nuclear Nightclub, Hurriganesin Roadrunner, Suomen Talvisota ja jopa Sehr Schnellin Orja, jossa oli tahallista amatöörimäisyyttä, ovat hyviä esimerkkejä, mutta niitä on paljon. Loven logohan tehtiin alun perin toisenlaiseksi, se oli sellainen ohuella viivalla piirretty sydän, joka kuvasi mielestämme paremmin Loven ajatusta sellaisesta lämpimästä vanhanajan rakkauskäsitteestä. Mutta kaikki kunnia tälle toteutuneelle, se on ehdottoman hieno”, Atte Blom sanoo.

Maarit on muistellut erityisellä lämmöllä ensialbuminsa äänityksiä Finnvoxilla, jossa Blom oli mukana. ”Olen kiitollinen Maaritille ja kaikille muillekin artisteille kaikista vuosien varrella saamistani – ja välillä vähän liioitelluistakin – kehuista. Olen kiitollinen lojaalisuudesta, joka on kestänyt kaikki nämä vuodet. Iloitsen myös siitä, että olen saanut tehdä töitä äärimmäisen lahjakkaiden ihmisten kanssa. Maaritista on pakko sanoa, että jos ihminen on niin lahjakas jo niin nuorena kuin mitä Maarit oli, niin eihän siitä voi seurata kuin pitkä ja upea ura”, Atte Blom toteaa.

Kokoonpano

Konserttia säestää Rakkaus-orkesteri: Lasse Sakara (kitara, kapellimestari), Lauri Porra (basso), Miikka Paatelainen (kitarat), Sami Kuoppamäki (rummut), Saku Maristo (koskettimet), Janne Huttunen (saksofonit, huilu).

Mukana on myös jousiorkesteri Triosis+: Klaara Pyrhönen, Iiris Pyrhönen-Koivula, Merja Pyrhönen, Vilma Pyrhönen ja Elina Susiluoto.

Illan juontaa Tero Liete

Yleisölämpiössä on esillä harvoin nähtävä Risto Vuorimiehen upea Love Records -vuosien valokuvanäyttely ja aulan Love-puodissa on myynnissä levyjä ja t-paitoja.

Oheiselta videolta selviää tarkemmin siitä, millaisia herkkuja juhlalipun ostajille on tarjolla:

Konserttilippuja (alkaen 21,50 euroa) ja buffetin sisältäviä juhlalippuja (alkaen 79 euroa palvelumaksuineen) voi ostaa täältä: 50 vuotta Lovea!

 

Konsertin järjestävät yhteistyössä Kulttuuritalo, Live Nation Finland, Sunborn Live, ZM Entertainment Oy Ltd ja Ticketmaster.

love50v-juliste