Tiedotteet

London Symphony Orchestra ja tähtipianisti Yuja Wang Sibeliustalossa

London Symphony Orchestra ja tähtipianisti Yuja Wang Sibeliustalossa 13. kesäkuuta 2017

Maailman maineikkaimpiin orkestereihin lukeutuva London Symphony Orchestra (LSO) esiintyy Lahden Sibeliustalossa tiistaina 13.6.2017 klo 19.30. Sinfonia Lahden järjestämän konsertin solistina konsertissa esiintyy yksi tämän hetken kysytyimmistä solisteista, pianisti Yuja Wang, jonka tulkintana kuullaan Johannes Brahmsin pianokonsertto nro 2. Ohjelmassa on lisäksi Carl Nielsenin viides sinfonia, ja konsertin johtaa LSO:n kunniakapellimestari Michael Tilson Thomas, joka on vieraillut Suomessa johtamassa viimeksi vuonna 1973. Konsertti Sibeliustalossa päättää LSO:n Pohjoismaiden-kiertueen (mm. Kööpenhamina ja Malmö) ollen kiertueen ainoa konsertti Suomessa. LSO on vieraillut Suomessa aiemmin vain kahdesti, vuonna 1983 ja 2014. Lipunmyynti konserttiin alkaa Ticketmasterissa ja Sibeliustalon lipunmyynnissä keskiviikkona 19.4.2017.

Sinfonia Lahti on aiemmin tuonut Sibeliustaloon mm. Minnesotan orkesterin ja BBC:n sinfoniaorkesterin, ja orkesterin jokasyksyisellä Sibelius-festivaalilla vierailee 1.9.2017 Göteborgin sinfonikot kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johdolla (loppuunmyyty).

London-Symphony-Orchestra_Wang  London-Symphony-Orchestra_Thomas

Jane ja Aatos Erkon säätiö lähti tukemaan hanketta ripeällä aikataululla

Konserttihanke toteutettiin ripeällä aikataululla, mikä toi omat haasteensa rahoituksen järjestämiseen. ”Lähestyimme Jane ja Aatos Erkon säätiötä saadessamme pika-aikataululla tarjouksen tuoda tämä huippuorkesteri konsertoimaan akustisesti loistavaan Sibeliustaloon”, Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjonen kertoo ja jatkaa kiitellen: ”Koska säätiöllä ei ole ennalta määriteltyä hakuaikaa, sen tarttuminen suunnitelmaamme hyvin joustavalla päätösprosessilla antoi meille mahdollisuuden toteuttaa tämä hanke poikkeuksellisen nopealla aikataululla.”


London Symphony Orchestra, Yuja Wang ja Michael Tilson Thomas

Arvovaltainen Gramophone-lehti on valinnut London Symphony Orchestran (LSO) maailman viiden parhaan orkesterin joukkoon. Vuonna 1904 perustettu LSO on vanhin Lontoon sinfoniaorkestereista, ja nykyisellään siinä soittaa 95 muusikkoa. Orkesterin muusikoista koostuvan kollektiivin omistama LSO esiintyy säännöllisesti ympäri maailman huippukapellimestarien ja -solistien kanssa. Syyskuussa 2017 orkesterin taiteellisena johtajana aloittaa Sir Simon Rattle. LSO on tullut tunnetuksi myös sadoista elokuviin tehdyistä alkuperäisäänityksistä, näistä mainittakoon Star Wars, Harry Potter ja Indiana Jones. Orkesteri toimii aktiivisena musiikkikasvattajana LSO Discovery -ohjelmansa puitteissa, ja se on myös toiminut uranuurtajana live-konserttiäänitysten saralla omalla LSO Live -levymerkillään.

London-Symphony-Orchestra ® Ranald Mackechnie 2015

The New York Times kuvaili hiljattain 30-vuotiasta pekingiläissyntyistä pianisti Yuja Wangia ”yhdeksi aikamme parhaista nuorista pianisteista”, ja vastaavia arvioita ovat antaneet monet arvostetut mediat ympäri maailman. Wang esiintyy säännöllisesti resitaalein, kamarimuusikkona ja orkesterien solistina merkittävillä konserttiareenoilla laajalla ohjelmistolla ulottuen Mozartista Gershwiniin. Hänen kiinnostuksensa aikamme muotiin heijastuu hänen esiintymisasuissaan haastaen täten osaltaan perinteisiä konserttikäytänteitä. Wang on toiminut residenssitaiteilijana NCPA-konserttitalossa Pekingissä ja Tukholman konserttitalossa syventäen näin suhdettaan yleisöönsä laajoilla konserttikokonaisuuksilla.

Michael Tilson Thomas on San Franciscon sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja, New World -sinfoniaorkesterin perustaja ja taiteellinen johtaja ja London Symphony Orchestran kunniakapellimestari. Los Angeleissa syntynyt Tilson Thomas on työskennellyt nuorena muusikkona kotikaupungissaan mm. Stravinskyn, Boulezin, Stockhausenin ja Coplandin kanssa näiden kantaesitysten yhteydessä. Hän on toiminut pitkän uransa aikana mm. Bostonin sinfoniaorkesterin ja Los Angelesin filharmonikkojen päävierailijana, ja hänen kautensa San Franciscon sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana on jatkunut jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Tilson Thomas on saanut työstään lukuisia merkittäviä tunnustuksia, ja hän on voittanut 11 Grammy-palkintoa yli 120 levytyksestään.

OSTA LIPUT KONSERTTIIN TICKETMASTERISTA: www.ticketmaster.fi

 

Lue lisää:

http://www.sinfonialahti.fi

http://lso.co.uk/

http://jaes.fi/

London-Symphony-Orchestra