Musiikki

Lippupalvelun jakeluverkosto laajenee Makuuni-ketjun liikkeisiin

Lippupalvelu ja Makuuni aloittavat yhteistyön, jonka myötä Makuuni-liikkeistä tulee Lippupalvelun täyden palvelun lippukauppoja. Sopimukseen kuuluu ensimmäisessä vaiheessa 19 Makuuni-liikettä valtakunnallisesti. Sopimuksen myötä Makuuneista voi ostaa jatkossa pääsylippuja kaikkiin Lippupalvelun välittämiin, yli 10 000 tapahtumaan vuosittain.

– Nykyinen jakeluverkostomme on Suomen laajin kattaen koko maan, mutta haluamme tarjota kuluttajille jatkossa entistäkin laajemman mahdollisuuden hankkia lippuja tapahtumiin. Vaikka lipunmyynti keskittyy koko ajan vahvemmin verkkokauppaan, tutkimusten ja tilastojen mukaan kuluttajat haluavat edelleen hankkia lippuja myös paikallisista lippukaupoista. Makuuni-liikkeet sijaitsevat kaupunkien keskeisillä paikoilla tavoittaen suuren määrän kuluttajia, joten näemme yhteistyön merkittävänä lisäpalveluna suomalaisille tapahtumille sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla, toteaa Lippupalvelun myyntijohtaja Petri Lehtoranta.

– Lipunmyynti täydentää palvelutuotteena erinomaisesti Makuunin nykyistä tarjoamaa. Lippupalvelulla on markkinoiden laajin tapahtumatarjonta ja tavoittelemme sen myötä merkittävää määrää uusia asiakkaita liikkeisiimme. Lipunmyynnin ”piikit” osuvat pääsääntöisesti eri ajankohtiin kuin elokuvavuokrauksen ja karkkimyynnin. Siksi pystymme palvelemaan lipun ostajia erityisen hyvin ja uskomme, että lipun ostaminen Makuunista koetaan helpoksi ja miellyttäväksi. Tavoitteenamme on myös tarjota lipun ostajille etuja, jotka ovat saatavilla vain Makuunista , kertoo Makuunin kehitysjohtaja Tero Kumela.

Makuuni aloittaa lipunmyynnin toukokuun alussa ensin Helsingin Kampin ja Lahden liikkeissä. Muissa Makuunin liikkeissä lipunmyynti käynnistyy toukokuun loppuun mennessä. Jatkossa lippuja voi ostaa Makuunien lisäksi yli sadasta täyden palvelun lippukaupasta, verkkokaupasta ja puhelinpalvelusta sekä noutaa R-kioskeilta.

Lippupalvelu on alan tunnetuin Suomessa ja takana on jo 70 vuoden kokemus lipunvälitystoiminnasta. Lippupalvelun omistaa Ticketmaster, joka on osa maailman suurinta viihdeteollisuuden yritystä Live Nation Entertainment Inc:ia. Ticketmaster myy vuosittain noin 450 miljoonaa lippua teatteri-, kulttuuri-, viihde- ja urheilutapahtumiin yli 20 maassa. Tällä lukemalla Ticketmaster on maailman suurin toimija alalla, ja lisäksi Ticketmasterin verkkokauppa on maailman kymmenen suurimman verkkokaupan joukossa. www.lippupalvelu.fi

Makuuni on vuonna 1985 perustettu elokuvien vuokraukseen erikoistunut markkinointiketju. Makuuni Oy aloitti toimintansa vuonna 2006, jolloin Makuuni-ketju vaihtoi omistajaa. Makuuneja on noin 40 maan eri puolilla ja Makuunit kattavat lähes kaikki Suomen suurimmat kaupungit. Makuuni haluaa tarjota viihdettä, jännitystä, mielihyvää ja palvelua myöhään iltaan. www.makuuni.fi