Teatteri ja Taide

Esittelyssä

Kohtaamisia ja elämyksiä – kesäteatterin taikaa Suomen suvessa!

Suomen Kesäteatterin kesän 2022 ohjelmistossa nähdään Valkeakoskella Heikki Paavilaisen ohjaama ja käsikirjoittama Aira-musikaali, joka kertoo ikonisen Aira Samulinin elämästä.

Suomen kesäteatteri esittää Sappeella myös toisen Paavilaisen musikaalin - Tango D'amore kertoo legendaarisen Eino Grönin taipaleesta.

Katso saatavilla olevat liput

”Suomen suvessa ja perinteisessä kesäteatterissa on tunnelmaa. Pitkän tauon ja talven jälkeen sitä kaipaa kesän lämpöä, kohtaamisia ihmisten kanssa. Joskus kaiken keskellä on hyvä ihan vain uppoutua musiikin vietäväksi”, kertoo ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Heikki Paavilainen

Paavilainen on kirjoittanut elämänkertamusikaaleja jo vuosia. Tänä vuonna hän saa tarttua niinkin upeisiin elämänpolkuihin kuin Aira Samulinin ja Eino Grönin tarinaan kahdessa eri kesäteattereissa. Kehuttu Aira-musikaali sai ensi-iltansa 16.6.2022 Valkeakoskella.

Kehuttu Aira-musikaali koetaan Valkeakosken kesäteatterin lavalla

Suomen Kesäteatteri sijaitsee sekä Valkeakoskella että Pälkäneellä Sappeenvuoren jylhissä maisemissa. Tänä kesänä saamme matkata kauniissa kesämaisemissa pitkin upeiden taiteilijoiden värikästä elämänpolkua. Valkeakoskella hyppäämme Samulinin elämän ja tanssinaskelien vietäväksi, kun matkaamme Karjalan kunnailta läpi useiden vuosikymmenten Airan tapahtumarikasta elämää.

Jos oli esitys hieno, upea oli myös Aira itse, kun hän siirtyi katsomosta lavalle seisten aplodeeraavan yleisön saattelemana. Näyttämöltä hehkui yhteisen onnistumisen lämpö, joka säteili varmasti katsomon viimeiselle riville asti.

Kirsin Book Club

Tässä oli niin paljon sisältöä ja syvyyttä. Asioita, joita yleisön on hyvä kuulla. Tanssin ilo, selviytyminen, elämän asenne. Loistavia suorituksia näyttelijöiltä, ihanaa musiikkia ja koreografioita

Aira Samulin, IS 17.6.2022

Tarinallinen kerronta nivoutuu esityksessä hienosti yhteen, kiitos loppuunsa hiottujen ammattitaitoisten ja korkeatasoisten musiikki- ja tanssiesitysten. Apianniemen lavalla osataan sekä näytellä, laulaa että tanssia. Kokonaisuus toimii

Erkki Koivisto, Lempäälän-Vesilahden Sanomat 17.6.2022

Paavilainen on työstänyt Airan käsikirjoitusta kuunnellen Airan muistoja, tarinoita ja läheisiä. Yli 90 vuoden mittainen tarina Airasta alkaa Hyrsylän Mutkasta Raja-Karjalan sota-ajasta ja vie Helsingin tanssipiirien kautta kohti tätä päivää. Musikaalissa käsitellään myös elämän tragedioista selviämistä sekä Airan loppumatonta intohimoa tanssia, luovuutta ja mielen hyvinvointia kohtaan.

”Aira muistaa kaiken aivan uskomattoman yksityiskohtaisesti. Mitä kaikkea hän on saanutkaan kokea elämänpolullaan. Livemusiikki, kappaleet ja tanssi saavat myös siivittää tarinaa. Meillä on tänä vuonna aivan uskomattoman lahjakkaita laulajia, tanssijoita ja muusikkoja. On upeaa, että voimme luoda kesäteatterin ystäville tauon arkeen ja tarjota muistoja vuosikymmeniltä”, Heikki kertoo.

Sappeen kesäteatterissa kerrataan Eino Grönin elämää

Sappeen Kesäteatterissa Pälkäneellä puolestaan meidät johdattaa tangojen pyörteisiin ja iskelmätaivaan saloihin itse maestro Eino Grön, joka nähdään mukana jokaisessa esityksessä. Tango D’amore tutustuttaa meidät Eino Grönin yksityiselämään unohtumattomien laulujen takana, joista saamme kuulla muun muassa Sä kuulut päivään jokaiseen, Viimeisestä illasta sekä Seinillä on korvat.

Tango D’amore saa ensi-iltansa Sappeella 7.7.2022.

Sappeen Kesäteatteri esittää: Tango D'amore, musikaali Eino Grönin elämästä
Sappeen kesäteatterissa kerrataan legendaarisen Eino Grönin elämää.

”On jännittävää aloittaa esitykset! Toivotaan oikein lämmintä ja kaunista kesää. Tervetuloa Sappeen maisemiin kanssamme tangoamaan”, sanoo Eino Grön.


Valkeakosken Apianniemessä sijaitsevan 850-paikkaisen katetun ammattikesäteatterin kehutut musiikkinäytelmät ja tunnelmallinen järvimaisema ovat nostaneet Valkeakosken yhdeksi teatterimatkojen kestosuosikiksi. Nyt katsomossa on myös uudistetut selkänojalliset istuimet.

Sappeen Kesäteatteri sijaitsee Pälkäneellä Sappeen Matkailukeskuksen kupeessa uljaiden rinnemaisemien syleilyssä. 530-paikkainen kesäteatteri on katettu niin katsomon kuin lavan osalta, ja majoitus -ja ravintolapalvelut ovat kävijöiden käytettävissä koko kesän ajan. Sappeessa on aikaisemmin nähty Heikki Paavilaisen ohjaamat esitykset; vuonna 2016 Kaikki oikein-lottovoittokomedia, 2018 suursuosion saanut On kesäyö sekä kesän 2019 suosittu Olavi Virta -musikaali.

Lisätiedot ja näytöspäivät: www.suomenkesateatteri.fi