Musiikki

Kohtaaminen Travis Pastranan kanssa eli ”kuka se siis on?”

300X250

Nyt tiedän. Ainakin sen, että Iker Casillas ja Sergio Ramos saavat väistyä ”lahjakkaimman näköinen urheilija” -listani kärkipaikoilta. Ja nyt siellä joku saattaa sanoa että kas, hameväki siellä haastatteli urheilijaa ja tässä on tulos…Apropoo, rakkaat lukijamme, esineellistäminen ei aina ole väärin jos uppoutuu asiaan myös syvemmälle! Tiedän myös sen että herra on saavuttanut jo lähes kaiken. Freestyle motocrossin maailmanmestaruuden 14-vuotiaana, viisi USA:n amatöörisarjan motocross-voittoa ja 17 X-games mitalia, Rally American mestaruudet ja Nascar-kisoissakin on pedaalia painettu. Googlettakaa vain Travis Pastrana niin tuloksista ei tahdo tulla loppua.

Kun Nitro Circuksen Suomen keikka Stadikalla tuli meille Lippupalveluun myyntiin, saimme kutsun myös pressiin ja luulin pääseväni viestinnältään taitavamman kollegani siivellä helpolla. Kunnes nakki napsahti kokonaan minulle. Kunnon toimittajan tavoin otin ennätysajassa selvää tästä monitaiturista ja himpun pelonsekaisin tuntein lähdin kohti ravintola Pastoria, jossa lehdistötilaisuus pidettiin. Supliikilla pärjää, ajattelin, Sisään astuessani pasmat menivät hetkeksi sekaisin ja kompuroin rappusissa kun lippispäinen Pastrana ystävällisesti väläytti rennon hymyn tulokkalle. Myönnettäköön, en ole täysin immuuni ollut koskaan söpöille urheilijoille…

Seuraavan vartin aikana virittelin itseäni ja uutta kameraa kuosiin. Kun hetkeni koitti, kerroin ammattimaisesti että en ole toimittaja lainkaan joten ”bare with me”. Ensimmäisen videohaastattelukokeilun aikana todistin amatöörimäisyyteni ja puolessa välissä huomasin ettei nauhuri ollut päällä lainkaan. Ennen kuin ehdin vajota pöydän alle , söör Pastrana taputti kättäni ja sanoi: ”Ainakin hymyilet koko ajan, sillä paikkaa paljon”. Pökkelö noviisi rentoutui tämän vilpittömän, sympaattisen ja selkeästi molempia perheitään syvästi rakastavan urheilijan seurassa. Nitro Circus on se toinen perheistä, vaimo ja Addy-tytär se toinen ja tärkeämpi. Ennakkomielikuva suuresta ja ylpeästä Amerikkalaisesta urheilustarasta katosi tapaamisen aikana ja aloin jopa harkita kesällä Stadikalle menoa. Sen verran pähkähullulta mutta viihdyttävältä Nitro Circus vaikuttaa. Ja Travis on myös on hyvä ylipuhumaan vannoutunutta mootooriurheilun inhoajaa.

Perinteiseen tapaan kysyin muutamia ”syväluotaavia” kysymyksiä…Tässä keskustelun kulku pääpiirteittän.

Mitä teette aina ennen showta ?

”Jokaisella on omat tapansa ja keskittymsikeinonsa mutta aina juuri ennen shown aloitusta kaikki kokoontuvat yhteen. Tässä showssa jokaisella on oma roolinsa ja kaikki ovat yhtä tärkeitä rampinrakentajista esiintyjiin.”

Entä  jos tyttäresi haluaa isona seurata jalanjäkiäsi, mikä on reaktiosi?

”Niin kauan kuin hän tuntee intohimoa tekemisiinsä, minulle on ihan sama mitä hän tekee. Intohimo on tärkeintä!”

Minkälainen olet normaaliliikenteessä?

”Täytyy sanoa että ajan erittäin sivistyneesti, jopa isoäitimäisesti. Toki vilkuilen kaiken aikaa ajoneuvoja ja mietin miten niistä saisi enemmän tehoja irti ja sopisivatko ne Nirto Circukseen.”

Mikä on yhtye jota et ole nähnyt livenä ja minkä konsertin haluaisit vielä nähdä?

”Mötley Crue. Ehdottomasti!”

Noh, herra Pastrana ei sitä vielä tiedä mutta järjestin hänelle yllätyslahjaksi konsernimme Lontoon päästä kesäkuulle pääsyn Download-festivaaleille, jossa esiintyy kyseinen bändi, pari päivää ennen kuin seurue saapuu takaisin Eurooppaan, pidettyään kiertuetaukoa. Eräs kiertueen kanssa työskentelevä sympaattinen  espanjalainen herrasmies, jonka kanssa minulla on ilo ollut tehdä Nitro Circuksen markkinoinnillisia toimenpiteitä täällä Suomessa, kertoi että herra Pastranalla on ollut tapana tarttua älyttömiin ideoihin. Joten saatta olla että onnistuin toteuttamaan tuon konserttitoiveen. Mene ja tiedä.

Sen pikkulinnut kertoivat että söör Pastrana esiintynee Posse TV-ohjelmassa tänään puoli. Kääntäkää kanavaa sinne ja saatatte nähdä jotain täysin käsittämätöntä. Ehkä tuon, ainakin minut täystyrmänneen hymyn.

Sitä odotellesa voitte vilkaista miten hän vastasi legendaarisiin Bernard Pivot´n 10 kysymykseen, enjoy !

Nitro Circus Olympiastadionilla 29. Toukokuuta http://bit.ly/1sP2djz

 

 

Travis Pastrana & Bernard Pivot´s 10 questions