Teatteri ja Taide

KIVINEN TIE – MIKKO KIVISEN KOMEDIAMONOLOGI

MIKKO KIVINEN LAAJALLE 35-VUOTISTAITELIJAJUHLAKIERTUEELLE SYKSYLLÄ 2015

KIVISEN KOMEDIAMONOLOGI NÄHDÄÄN YLI 30 PAIKKAKUNNALLA

 

Tänä vuonna näyttelijä-muusikko Mikko Kivinen katsoo taaksepäin. Hän nimittäin laskeskelee taivaltaneensa kivistä tietä jo 35 vuotta. Sen kunniaksi hän nousee syksyllä estradeille esittämään komediamonologiaan Kivinen tie.  Luvassa on yhden miehen elämänmittainen esitys.

-Aloitin näyttelijän työt vuonna 1980. Matka on ollut pitkä, ja paikoin kivinenkin. Tässä työssä kohtaa mielenkiintoisia, mutta myös kummallisia ihmisiä ja asioita. On hauska katsoa taaksepäin, sillä elämä on kuljettanut monessa mutkassa ja virta on vienyt kovaa vauhtia. Hauskaa on ollut – ainakin useimmiten, Kivinen sanoo.

Haluatko siis tietää mitä Mikolle tapahtui näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa Imatran Sienimäellä vuonna 1982? Entä haluatko kuulla, mitä kaikkea tapahtui Lapinlahden Lintujen keikkabussissa? Luultavasti et. Tai miten Mikko päätyi murhaajien kanssa samaan autoon? Elämänmittainen esitys alkaa jättiläisvauvan syntymästä – menikö kaikki silloinkaan ihan putkeen? Luvassa on esitys, joka naurattaa takuuvarmasti.

-En monologissani kerro niinkään elämäni kohokohdista tai syvistä vesistä.  Sen sijaan peilaan kulunutta aikaa eri tapahtumien, hauskojen anekdoottien kautta, sillä se on paljon kiinnostavampaa. Ihminen näyttelijä Mikko Kivisen sisällä paljastuu parhaiten merkillisten tapahtumien ja kommellusten valossa, Kivinen kuvailee.

Esitys on visuaalisesti näyttävä, sillä Pertti Jarlan 30 Fingerpori-tyyppistä kuvaa kuljettavat tarinaa eteenpäin.

Kivinen tie -komediamonologi alkaa 17.9.2015. www.kivinentie.fi

Kivinen_Tie_Prese_1sivu