Musiikki

Kevään odotetuin rock-ilta: Slash ja Michael Monroe Helsingin Jäähallissa

Yhdeksi kevään odotetuimmista rock-iltamista on ehdottomasti muodostumassa Slashin ja Michael Monroen keikka Helsingin Jäähallissa toukokuun 28. päivä. Lipunmyynti keikalle on lähtenyt vilkkaasti käyntiin, sillä yleisö jo tietää että näiltä herroilta on lupa odottaa ammattitaidolla tehtyä rock-show’ta.

Michael Monroen maailmanmaineeseen nostaneen Hanoi Rocksinkin merkitys kansainväliselle rock-kentälle näyttää vain kasvavan vuosi vuodelta. Useat rocktähdet ovat tunnustautuneet bändin ja sen karismaattisen keulahahmon faneiksi, ja yhtyeen musiikki on inspiroinut monia musiikintekijöiden sukupolvia. Monroe on ystävystynytkin vuosikymmenten varrella useiden tunnettujen rockhahmojen kanssa, joista yksi on Guns’n’Rosesin kitaristina maailmanmaineeseen jo 80-luvun lopulla kivunnut Slash. Miesten ystävyys pohjautuu molemminpuoliseen kunnioitukseen ja arvostukseen eivätkä he ole haastatteluissa tai keikkalavoilla sitä peitelleet. ”Michael Monroe ON yksi rock’n’rollin parhaista keulakuvista. Hän on myös hyvä tyyppi ja hyvä ystävä”, on Slash kehunut.

Slashin aikaisemmilla Suomen visiiteillä miesten onkin ollut mahdollista yhdistää yhteinen intohimonsa musiikkiin. Vuonna 2010 Ruisrockissa Michael Monroe teki yllätysvierailun lavalle kesken Slashin keikan villiten festariyleisön. Myös vuoden 2013 Hartwall Arenan keikalleen Slash pyysi Monroen yhtyeineen mukaan. Monroe avasi illan tunnin mittaisella hengästyttävällä setillä ja vieraili lavalla vieläpä Slashinkin setin aikana parin kappaleen ajan nostaen keikkatunnelman kattoon. Nähtäväksi jää mitä yllätyksiä on luvassa Helsingin Jäähallissa toukokuussa, kun Slash on jälleen kutsunut ystävänsä avaamaan illan suomalaisyleisölle!

Molempien bändit tunnetaan erittäin taitavina ja energisinä live-esiintyjinä, jotka antavat lavalla kaikkensa. Michael Monroe on luvannut esittää tiukan setin hittejään ja keikkasuosikkeja vuosien varrelta. Slash vuorostaan julkaisi viime syyskuussa kolmannen sooloalbuminsa ”World On Fire”, joka on jatkoa yhteistyölle laulaja Myles Kennedyn ja The Conspiratorsin kanssa. Helsingin keikalla päästään siis kuulemaan uuden levyn materiaalia ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta tuskin Slash jättää suomalaisfanejaan ilman biisejä kahdelta aikaisemmalta soololevyltään ja Velvet Revolver- ja Slash’s Snakepit -ajoiltaan. Aika näyttää johtavatko Slashin ja Michael Monroen tiet jossain vaiheessa yhdessä studioon – rock-ikonien yhteislevy olisi varmasti monen fanin unelma!

 

Maritta Kettunen

Kirjoittaja on tapahtumajärjestäjä Live Nation Finlandin promootiopäällikkö, jonka mielestä musiikki on parhaimmillaan livenä.

 
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators (USA)
Special guest: Michael Monroe (FIN)
To 28.5.2015 Helsinki, Jäähalli
Liput täältä.