Musiikki

Esittelyssä

Kesäteatterit 2024 – kesän hurmaavat ensi-illat

Kesäteattereissa nähdään jälleen kutkuttavia ensi-iltoja ja mukaansatempaavia tarinoita.

Löydät kaikki parhaat kesäteatterit myös Kesäteatterit-oppaastamme.

Katso kaikki kesäteatteriesitykset

Kesällä 2024 nautitaan hersyvästä komediasta, draaman kaarista sekä musiikin hurmasta. Kesäteatterit tarjoilevat tänäkin vuonna parastaan, ja ensi-illat pyöräyttävät kesäteatterikauden käyntiin ympäri Suomen.  

Kesäteatterit tarjoilevat ainutlaatuista tunnelmaa

Kesäteatterien ainutlaatuinen tunnelma syntyy perinteisen ulkoilmateatterin yhdistymisestä Suomen suloiseen suveen. Mikä voisi olla parempaa? Kesäteatterit houkuttelevatkin katsomoihinsa niin paikallista yleisöä, matkailijoita kuin mökkilomailijoitakin.

Tutustu kesän hurmaavimpiin ensi-iltoihin ja varmista paikkasi katsomossa!

Kesäteatteritunnelmaa Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin katsomossa 2019.

Kultaranta – komedia presidenttien puolisoista

Aurinkoisessa Naantalissa sukelletaan tänä kesänä komedian pyörteisiin maamme presidenttien puolisoiden tarinoiden kautta. Sillä kaiken takanahan on… puoliso!

Emma Teatterin Kultaranta-komediassa käydään läpi kaikki tämän maan tähänastiset ykköspuolisot. Ja heillähän on ohje jos toinenkin tuoreimmalle. Millainen on vapaaehtoinen ja palkaton kokopäivätyö, johon ei haeta, jolla ei ole virallista tehtäväkuvausta, joka vie yksityisyyden ja johon ei voi kouluttautua. Miten siitä voi selvitä?

Teksti: Satu Rasila ja Jaakko Saariluoma
Ohjaus: Jaakko Saariluoma
Rooleissa: Miia Lindström, Kaisa Leppänen, Miska Kaukonen, Tom Petäjä

Kultaranta
30.5.-17.8.2024 Emma Teatteri, Naantali


Dingo-musikaali Autiotalo

Uittamon kesäteatterissa hypätään tänä kesänä Dingo-villitykseen ja 80-luvun rock-Suomeen. Tarina alkaa, kun Pertti Nieminen niminen nuorukainen lähtee merille. Kun hän palaa Suomeen ja perustaa kavereidensa kanssa Dingon, loppu onkin suomalaisen rock-musiikin historiaa.

Tarinassa seurataan myös erään perheen luovimista Dingo-fanituksen keskellä – mitä perheen miehet ajattelevat, kun naiset hullaantuvat täysillä Dingosta?

Autiotalo-musikaalissa kuullaan tietenkin Dingon suosituimpia kappaleita ja Neumannin roolissa loistaa useista musikaaleista tuttu Erik Kraemer.

Käsikirjoitus: Katariina Leino
Ohjaus: Petri Lairikko
Rooleissa: Erik Kraemer, Evita Aaltonen/Elisa Lairikko, Mirjam Paaso/ Sonja Lairikko, Tatu Mönttinen/ Petri Lairikko, Jussi Ojanen, Timo Järvensivu, Miika Raeniemi/ Simo Stenman, Juha Kinnunen/ Kasperi Kinnunen

Dingo-musikaali: Autiotalo
5.6.-24.8.2024 Uittamon paviljonki, Turku


Don Quijote ja Tragikoomillinen Transformaatio

Kesän 2024 sekopäisin ja sympaattisin seikkailu tapahtuu Ryhmäteatterin toimesta Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeen muurien sisällä, jossa taistellaan tuulimyllyjä vastaan haarniskat niskassa ja miekat tanassa ratsastaen.

Alfonso Quijanolla menee yhtäkkiä todellisuus ja mielikuvitus sekaisin hänen luettua liikaa ritarikirjoja. Ja niin vaihtuu nimi Don Quijoteksi ja vaatteet ruosteiseksi haarniskaksi. Kun pian on löytynyt ratsu, aseenkantaja ja tarvittava rakastettukin, jonka puolesta taistella, on peloton haaveilijamme valmis lyötäväksi ritariksi. Mutta onko maailma siihen valmis? Tai siis työryhmä ja yleisö.

Ryhmäteatterilaiset eivät vain herätä henkiin Miguel de Cervantesin kirjoittaman maailmankuulun veijariromaanin ikonisia hahmoja, vaan myös esittelevät yleisölle aivan uudenlaisen teatterin tekemisen metodin: tragikoomillisen transformaation.

Teksti: Miguel de Cervantes
Dramatisointi ja ohjaus: Juha Kukkonen
Rooleissa: Robin Svartström, Santtu Karvonen, Petja Lähde, Pihla Penttinen

Don Quijote
8.6.-31.8.2024 Suomenlinnan Kesäteatteri, Helsinki


Täydelliset häät eli täydellinen hääkaaos

Kirsi ja Mika ovat menossa naimisiin. Kaikki on valmista täydellisiä häitä varten, mutta hääpäivän aamu ei valkene niin kuin pitäisi. Sulhanen herää hääsviitistä polttareiden jälkeen tuntemattoman naisen vierestä eikä hänellä ole mitään muistikuvaa, mitä on tapahtunut.

Apuun rientää bestman Tommi. Liukkaiden valheiden, hulvattomien käänteiden ja käsittämättömien väärinkäsitysten vyöryyn sotkeutuu vielä hotellin liian avulias siivooja, tilaa vievä morsiamen äiti sekä peiton alta noussut nainen, joka ei suostu olemaan hiljaa. Miten käy häiden?

Kirjurinluodon Kesäteatterin menestysfarssi ottaa tänä kesänä pyöritykseensä juhlista rakkaimmat ja raskaimmat. Robin Hawdonin huikea teksti nähtiin edellisen kerran Porissa yli kymmenen vuotta sitten. Teatteri järjesti katsojilleen kyselyn ja teosta toivottiin uudelleen ohjelmistoon.

Teksti: Robin Hawdon
Ohjaus: Miika Muranen
Rooleissa: Joel Hirvonen, Maria Kuusiluoma, Miika Muranen, Jaana Pesonen, Kreeta Salminen, Eija Vilpas

Täydelliset häät
12.6.-11.7.2024 Kirjurinluodon kesäteatteri, Pori


Telkkarista tutut näyttelijät Vaimoni Maurice -farssissa

Televisiosta, muun muassa ikihitti Salatut elämät -tv-sarjasta, tutut näyttelijät valtaavat tänä kesänä Kangasalan kesäteatterin hersyvän hauskan Vaimoni Maurice -komedian merkeissä.

Georges ja Marion on pariisilainen pariskunta, joiden suhde on kriisissä. Georgesin bisnekset eivät suju, kiire ja stressi painaa. Mutta todellinen syy on se, että Georgesilla on jo pitkään ollut suhde nuoren Catherinen kanssa.

Kriisin keskellä ovelle saapuu hyväntekeväisyysjärjestö Veljesavun Maurice ovelle kerätessään vaatelahjoitusia vähävaraisille. Kun asuntoon saapuu vielä muutama muu henkilö, kuten asunnonostajia sekä Catherinen kostonhimoinen poikaystävä, seuraa kiihtyvä tapahtumien ja sekaannusten sarja, jossa vaatteet vaihtava omistajaansa ja ihmiset nimiään.

Raffy Shartin vuonna 1997 kirjoittama Vaimoni Maurice on noussut maailmanlaajuiseksi hitiksi, jota on tähän mennessä esitetty 44 maassa.

Teksti: Raffy Shart
Ohjaaja: Esko Kovero
Rooleissa: Pete Lattu, Teemu Lehtilä, Monica Lindeman, Inkeri Mertanen, Inna Tähkänen, Sampsa Tuomala, Sami Uotila

Vaimoni Maurice
14.6.-18.7.2024 Kangasalan kesäteatteri, Kangasala


Juice-musikaali kunniottaa legendaa

JUICE vie yleisön hurmaavalle melodiselle matkalle muistoihin ja ihmisyyteen suvessa kauniin järvimaiseman ympäröimänä Valkeakoskella. Näytelmä kunniottaa Juice Leskisen, valtakunnallisen ajattelijan, rakastetun muusikon ja legendan, elämää ja muistoa.

Juicen tapaan esityksessä sukelletaan syvimpään ja kauneimpaan, eli kahden ihmisen kohtaamiseen. Leskisen nerokkaat sanoitukset vie meidät kohti väistämätöntä komiikkaa, svengaavaa rytmiä sekä herkkää tunnelmointia syvissä ihmisen perusasioissa.

Juicen unohtumattomat biisit koskettavat ajattomasti montaa sukupolvea. Musikaalin taitavan livebändin vahvat rocksoundit takaavat mitä menevimmän kesäteatterielämyksen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Paavilainen
Kapellimestari: Ali Ahmaniemi
Rooleissa: Mikko Huoviala, Lauri Mikkola, Natalil Lintala, Heidi Kirves, Leea Lepistö, Harri Penttilä, Maria Rautakankila, Oskari Penttilä

JUICE
13.6.-10.8.2024 Apianniemen kesäteatteri, Valkeakoski