Uutiset

Esittelyssä

Kesäteatterit 2023 – kesän parhaat ensi-illat

Iki-ihanat kesäteatterit ovat täällä taas! Tutustu artikkelissamme kesän parhaisiin ensi-iltoihin ja nappaa liput.

Osta liput kesäteatteriin

Kesäteattereissa yhdistyy luonto, taide ja suloinen suvi. Kesäteatterit tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä, joissa nautit teatterin taiasta ja mukaansatempaavista tarinoista ilta-auringon pehmeässä lämmössä. Kaikki esitykset löydät täältä.

Miksi lähteä kesäteatteriin?

Kesäteatterit houkuttelevat kävijöitä tuhatpäin vuodesta toiseen. Moni poikkeaa teatteriin mökkireissulla, suunnittelee teatteripysähdyksen maakuntamatkan reitille tai lähtee nauttimaan kesäillasta ystäväporukalla katsomoon.

Teatterit rakentuvat upeisiin luonnonmiljöisiin, ja moni kesäteatteri pitää huolta katsojistaan maistuvilla ja kuplivilla väliaikatarjoiluilla.

Kesäteatterit tarjoilevat tänäkin vuonna monipuolisen kattauksen tarinoita aina musikaaleista komediaan ja klassikoihin. Tutustu kesän parhaisiin ensi-iltoihin!

Kesäteatterit – parhaat ensi-illat

Emma Teatteri - Vares

Emma Teatteri: Vares

1.6.-12.8. Naantali

Ensi kesänä Naantalin Emma Teatterissa sukelletaan turkulaisen alamaailman syövereihin, kun yksityisetsivä Jussi Vares (Kari-Pekka Toivonen) lähtee selvittämään katoamistapausta. Esitys perustuu Reijo Mäen teokseen Vares, Kolmijalkainen mies. Teksti taipuu Satu Rasilan sovituksena viihdyttäväksi kesädekkariksi, jossa näyttämöllä naurattavat ihmissuhdekiemurat, kummalliset hämärähommat ja erikoiset kriminaalit.

Emma Teatteri rakentuu upeaan merelliseen miljööseen Kailon saarelle, aivan Naantalin edustalle ja Muumimaailman kylkeen, jonne vie kävelysilta Naantalin vanhan kaupungin rannasta. Väliaikatarjoilut voit ostaa ennakkoon Ticketmasterilta, ja Teatteriaukion ravintolapalvelut ravitsevat vieraita ennen näytöstä sekä väliajalla.

Suomenlinnan kesäteatteri - Salainen puutarha

Suomenlinnan kesäteatteri: Salainen puutarha

5.6.-31.8. Suomenlinna

Salainen puutarha on F.H. Burnettin vuonna 1911 julkaisema rakastettu nuortenkirja. Tarinan taika on inspiroinut sukupolvia toisensa jälkeen. Nyt Salainen puutarha saa uuden näyttämöversion Anna Krogeruksen dramatisoimana ja Anne Rautiaisen ohjaamana, ja tämä koko perheen klassikko puhkeaa uuteen kukkaan musiikkiteatterina Suomenlinnan suvessa.

Ryhmäteatteri tuo Salainen puutarha -näytökset Suomenlinnan kesäteatteriin Hyvän omantunnon linnakkeeseen. Suomenlinnaan pääsee helposti HSL:n lautoilla tai Suomenlinnaan vievillä vesibusseilla. Kesäteatterin kahviobaari hemmottelee kävijöitä juomin ja herkuin tuntia ennen esityksiä sekä väliajalla.

Suomenlinnan kesäteatteri - Irwin-musikaali

Apianniemen kesäteatteri: Irwin

14.6.-13.8. Valkeakoski

Irwin-musikaali antaa äänen legendaariselle Antti ”Irwin” Hammarbergille.

Esitys on tarina ihmisyydestä ja ajattomuudesta. Musikaali seuraa legendaarisen Hammarbergin elämäntarinaa uudesta näkökulmasta; hän oli rouhea taiteilija, mutta myös ystävä ja isä. Heikki Paavilaisen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa esityksessä saamme nähdä Irwin-imagon takana myös herkän nuoren säveltäjämiehen, joka halusi taiteellaan ilmentää kansan tunteita ajan virrassa. Mukana kuuluvat rouheat tositarinat suomalaisesta musiikkimaailmasta tilannekomiikalla höystettynä.

Järvimaisema ja hyvät puitteet ovat tuoneen Apianniemen kesäteatterin yhdeksi teatterimatkojen kestosuosikeista. Paviljonki Apia palvelee yleisöä ennen ja jälkeen näytöksen. Istahda alas, skoolaa ystävien kanssa ja nauti kesäillasta!

HUK - Dingo musikaali

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri: Dingo-musikaali

27.6.-19.8. Hämeenlinna

Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirockin historiaa. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset.

HUK tuo Dingon tarinan eloon Pertti ”Nipa” Neumannin näkökulmasta. Hyppää mukaan Dingo-hysteriaan ja lähde 80-luvun aikamatkalle nostalgisoimaan!

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri sijaitsee Kaupunginpuistossa. Perille pääsee myös kesäteatteribussilla. Kahvilapaviljonki ja Viiniterassi palvelevat yleisöä koko esityskauden ajan.

Imatran kesäteatteri - Kultaranta

Imatran kesäteatteri: Kultaranta

27.6.-13.7. Imatra

Riemukkaan railakas ja hulvattoman hervoton Kultaranta lyö kaikki presidenttimme pöytään kertaheitolla. Mikä olisikaan kiinnostavampaa kuin seurata, kuinka Suomeen lähestulkoon saatiin kuningas Friedrich Karl? Ja mitä tapahtui Kultarannassa, kun tasavallan hallitsijat ovat johtaneet Suomen kansaa läpi riemujen ja ryteikköjen? Satu Rasilan ja Paavo Westerbergin päivitetty komedia iskee suomalaisuuden ytimeen.

Imatran kesäteatteri rakentuu luonnonkauniille paikalle Imatran keskusan Kruunupuistoon. Imatran teatterin teatteriravintola tuo tarjoilut kesäteatterin yhteyteen. Aikuisten virvokkeista voi nauttia myös katsomon anniskelualueella.

Hupisaarten kesäteatteri - Usko toivo ryöstö

Hupisaarten kesäteatteri: Usko, toivo & ryöstö

5.7.-22.7. Oulu

Toivo Varis on sairaseläkkeellä oleva poliisi, joka on käyttänyt koko elämänsä saadakseen kiinni Suomen kuuluisimman ryöstäjäpariskunnan. Birgitta ja Usko kuitenkin nauttivat jo rikkaista, mutta tappavan tylsistä eläkepäivistä. Kerta kiellon päälle? Kerranhan täällä vain eletään? Ja taas mennään…

Hupisaarten kesäteatteri riemastuttaa yleisöään Pinky Ponky Productionsin käsikirjoituksella ja K-P Toivosen ohjauksella, huippunäyttelijöillä sekä yllättävillä juonenkäänteillä. Tarinaa vauhdittaa mm. J. Karjalaisen, Kaija Koon ja Nylon Beatin musiikki.

Oulun Ainolanpuistossa nautitaan kesäilloista hulppeissa puitteissa. Perille keskustan tuntumassa sijaitsevalle teatterille pääsee näppärästi pyörällä, jalan tai julkisilla. Hupisaarten teatterin ravintola palvelee niin ennen kuin jälkeen esitysten sekä väliajalla.

Sappeen kesäteatteri - maalaispoika oon

Sappeen kesäteatteri: Maalaispoika oon

5.7.-20.8. Pälkäne

Taiteilija Mikko Alatalon värikäs, tuottoisa ja energinen elämä koetaan Sappeen kesäteatterissa vihdoin näyttämöllä. Elämänkerrallinen musikaali tarjoaa unohtumattomia kappaleita Alatalon laajasta musiikillisesta repertuaarista, lämpöistä huumoria, hauskoja kommelluksia sekä koskettavaa ikävöintiä.

Sappeen kesäteatterin löydät Sappeen matkailukeskuksesta Pälkäneeltä. Matkailukeskuksen ravintolapalvelut varmistavat teatterivieraiden viihtyvyydestä näytöskaudella. Väliajalla nautitaan myös kesäteatteriravintolan antimista.

Ruissalon kesäteatteri: Joutsenlaulu

Ruissalon kesäteatteri: Joutsenlaulu

11.7.-26.8. Turku

Ruissalossa eloon herää kauan odotettu tarina – Joutsenlaulu tuo näyttämölle tarinan Jussi Hakulisesta, Olli Lindholmista ja Yöstä. Esitys vie katsojansa läpi hittikappaleiden synnyn ja yhtyeen polveilevan matkan.

Ruissalon kesäteatteri on muuttanut Uittamon paviljongin hurmaaviin puitteisiin. Merimaisema ja lämmin tunnelma tervehtivät teatterikävijää, ja teatteriravintolan antimet vievät saaristolaiselle makumatkalle.


Kaikki kesäteatterinäytökset löydät Kesäteatterit-sivulta.

Lue lisää teatteriuutisia.