Musiikki

Tiedote

Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa jännitetään lokakuussa

Tapahtuman liput tulevat myyntiin toukokuussa 2022. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon ja nauttimaan kilpailun henkeäsalpaavan jännittävästä tunnelmasta.

Arvostettu kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu tuo Helsinkiin lokakuussa noin 40 nuorta virtuoosia ympäri maailman. Kilpailuun valitut pianistit soittavat monipuolisesti tunnettuja sävellyksiä Beethovenista Sibeliukseen ja Rahmaninovista Chopiniin, mutta myös uudempaa musiikkia.

Jännittävistä alku- ja välieristä kamarimusiikkifinaaliin selvinneet taiturit esittävät pianokvarteton yhdessä joko Kamus– tai Meta4-kvartetin kanssa. Kilpailu huipentuu Musiikkitalossa 26.–27.10.2022 käytävään orkesterifinaaliin, jossa kuusi parasta kilpailijaa saavat esittää pianokonserton Anna-Maria Helsingin johtaman legendaarisen Radion sinfoniaorkesterin kanssa. 

Yleisön ohella soittajia kuuntelee tarkalla korvalla tuomaristo, joka koostuu yhdeksästä kansainvälisesti arvostetusta pianomusiikin ammattilaisesta. Kilpailussa on jaossa rahapalkintoja lähes 109 000 euron arvosta, jonka lisäksi menestyjille on tarjolla myös esiintymispalkintoja. Nuorille lahjakkuuksille jo osallistuminen kilpailuun on askel eteen päin pianistina ja ainutlaatuinen mahdollisuus edetä uralla kohti seuraavia unelmia.

Pitkät perinteet omaava kilpailu on saanut nimensä lahjoittaja Maria ”Maj” Lindin o.s. Kopjeff (1876–1942) mukaan, joka oli innokas musiikinharrastaja. Ensimmäinen Maj Lind käytiin kansallisena kilpailuna jo vuonna 1945. Kilpailu laajentui kansainväliseksi vuonna 2002 ja se järjestetään viiden vuoden välein. Tapahtumaa isännöi Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Vuonna 2017 järjestetyn kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun voitti yhdysvaltalainen Mackenzie Melemed. Tämän vuoden kilpailijat ovat selvillä kesäkuussa. 

Tapahtuman liput tulevat myyntiin toukokuussa 2022. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon ja nauttimaan kilpailun henkeäsalpaavan jännittävästä tunnelmasta.

Kilpailun aikataulu

Alkuerät 14.–18.10. - Sibelius-Akatemian konserttisali, R-talo Pohjoinen Rautatiekatu
Välierät 20.–21.10.  – Sibelius-Akatemian konserttisali, R-talo Pohjoinen Rautatiekatu
Kamarimusiikkifinaali – 23.10. Sibelius-Akatemian konserttisali, R-talo Pohjoinen Rautatiekatu
Orkesterifinaali – 26.–27.10.  Musiikkitalo

Lisätiedot: majlindcompetition.fi