Festivaali

Kahdeskymmenes Tuska Suvilahdessa 30.6.-2.7.2017

TUSKA 2017: LISÄÄ PÖKKÖÄ PESÄÄN; BARONESS, AMORPHIS, SONATA ARCTICA JA MONTA MUUTA

Ensi kesänä järjestettäviin Tuskan 20-vuotisjuhlabakkanaaleihin on lisätty mojova otos monenmoista räyhää ja nokittelua.

BARONESS PALAA

Amerikkalainen, sludgehtavasti ja äärimmäisen popisti muljutteleva Baroness on lisätty ensi kesän ohjelmaan. Baronessin loistava ”Purple”-albumi on viime vuosien hienoimpia rock-levyjä ja levyn tiimoilta ei Baronessia ole vielä täällä härmän perukoilla nähtykään.

KOTIMAISTA KOVUUTTA

Suomen suosituimpiin metalliakteihin lukeutuva Amorphis on itseoikeutettu esiintyjä historiallisessa Tuskassa. Samaan kategoriaan kuuluu toinen pitkän linjan hevipumppu Sonata Arctica, jonka historia Tuskan kanssa menee niin sanotusti ”way back”.

Etelä-karjalan leppoisat rässerit Mokoma ottavat myös osaa ensi suven juhlallisuuksiin, kuten eeppisen ”Winter’s Gate”-levyn julkaissut Insomnium. Karjalasta hekin.

KOLMOSLAVAN TYKITTELYT

On aika myös julkistaa ensimmäiset kolmoslavan esiintyjät.

Amerikkalainen Trap Them vannoo HM-2 -soundin nimeen ja musiikillisesti yhtye pyörii punkin, hardcoren ja omaperäisesti nyrjähtäneiden metalliriffien välimaastossa.

Kohti Tuhoa on viime vuosien tapauksia hardcore-punkin rintamalla. Debyyttialbumi ”Rutiinin Orja” kirskuu kuin kahdeksankymmentäluvulla konsanaan.

MC Respektorin luotsaama hardcore-ryhmä Ratface keskittyy ainaisen stressaamisen sijasta miellyttävämpiin asioihin elämässä, kuten päihtymiseen.

Black metalin osuudesta tämän kertaisessa julkistuksessa vastaa Baptism, joka julkaisi taannoin poikkeuksellisen väkevän ”V: The Devil’s Fire” -albumin.

 

Tällä hetkellä vahvistuneet Tuska 2017 artistit:

Pe 30.6.

Suicidal Tendencies, Mayhem, Wintersun, Insomnium, Brujeria, Anneke Van Giersbegen’s Vuur, Barathrum, Baptism, Trap Them, Kohti Tuhoa, Ratface

La 1.7.

HIM, Amorphis, Mokoma, Electric Wizard, Avatarium

Su 2.7.

Apocalyptica plays Metallica by four cellos, Sonata Arctica, Dirkschneider, Baroness, Battle Beast, Oranssi Pazuzu

Lisää bändejä julkaistaan pian.

OSTA LIPUT NYT: www.ticketmaster.fi/tuska

 

LISÄTIEDOT:

tuska.fi

facebook.com/TuskaOpenAir

twitter.com/tuskafestival

instagram.com/tuskafestival

 

#tuska2017

#metalsummer2017

#tuska20th

#tuskafestival

#tuskalive

TUSKA