Urheilu

Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander: ”Loppukiri alkaa nyt”

Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander vakuuttaa, että Suomi taistelee vielä kisapaikasta Ranskan vuoden 2016 EM-kisoihin. Huuhkajien EM-karsinnat ovat alkaneet odotettua heikommin, sillä viidestä pelistä on kertynyt vasta neljä pistettä. Suomi pelaa samassa karsintalohkossa Romanian, Kreikan, Unkarin, Pohjois-Irlannin ja Färsaarten kanssa. Lohkon kaksi parasta etenee suoraan kisoihin ja kolmanneksi sijoittunut pääsee vielä jatkokarsintoihin.

Tällä hetkellä lohkon kärjessä ovat Romania (13) ja Pohjois-Irlanti (12). Kolmantena on Unkari (8) ja neljäntenä Suomi (4). Huuhkajat kohtaa kesäkuun 13. päivä Helsingin Olympiastadionilla Unkarin. Voitto siitä pitää vielä unelman elossa EM-kisapaikasta.

– Karsinnat ovat vasta puolivälissä. Nyt palaamme kotikentälle, jossa meillä on aina loistavat fanit ja loistava tunnelma. Me haluamme näyttää myös faneille, että olemme parempi joukkue kuin tulokset ovat tähän mennessä olleet. Loppukiri alkaa nyt, Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander vakuuttaa.

– Ymmärrän, että fanit ovat pettyneitä meidän tuloksiimme karsinnoissa. Mutta voin vakuuttaa, että kaikista pettyneimpiä olemme me pelaajat, taustat ja valmennus. Toisen puoliskon jokaista peliä lähdemme voittamaan ja katsotaan sitten karsinnan lopussa, missä olemme, Moisander lisää.

Moisander toivoo apua ja tukea kotiyleisöltä kesäkuun tärkeään Unkari-peliin.

– Uskon, että fanit ovat takanamme Unkari-ottelussa. Se olisi tärkeää kaikille. Olympiastadionilla on hieno pelata, kun porukkaa on paljon. Se tuo meille kentällä paljon lisää voimaa.

Moisander pelaa vielä hollantilaisen Ajaxin riveissä, mutta ensi kaudesta eteenpäin hän edustaa Italian Serie A:ssa pelaavaa Sampdoriaa.

– Pitkä ja hieno aika Hollannissa on nyt loppumassa. Täältä jää paljon muistoja ja paljon menestystäkin. Olisi ollut täydellistä lopettaa täällä Ajaxin kanssa mestarina, mutta näin ei nyt käynyt. Hyvillä mielin lähden katsomaan ja kokemaan uusia tuulia, Moisander kertoo.

Italian Serie A on yksi Euroopan suusarjoista. Sampdoria on yksi sarjan kärkipään joukkueista.

– Serie A on aina ollut yksi suosikkisarjoistani. Siihen vaikuttaa sekin, että nuorena poikana ihastuin AS Romaan ja erityisesti Tottin pelaamiseen. Olin itsekin aikanaan kymppipaikan pelaaja, joten Totti ja tietenkin Litmanen olivat suuria esikuvia.

– Sampdoria on perinteinen ja hieno seura. Minut haluttiin sinne ja minä olin valmis lähtemään. Olen aina halunnut urallani pelata jossain neljästä suuresta sarjasta ja nyt siihen tuli tilaisuus. Tuleehan se olemaan iso muutos minulle, niin kauan olen Hollannissa ollut, mutta siihen olen valmis, ”Nikke” lisää.

Moisander muuttaa Italiaan kesällä, kun kausi Hollannissa on päättynyt.

– Innolla odotan uusia haasteita Italiassa. Sinne olisi kiva lähteä sen jälkeen, kun Unkarilta on otettu kolme pistettä ja palautettu meidät takaisin taisteluun, Huuhkaja-kapteeni toteaa.

Moisander seuraa tarkasti myös kotimaista Veikkausliigaa. Hänen veljensä Henrik pelaa FC Lahden riveissä maalivahtina.

– Veikkausliiga on tällä kaudella erittäin mielenkiintoinen ja alun perusteella tasainenkin. Tietysti omasta näkökulmasta on harmi, ettei TPS, oma kasvattajaseurani, ole nyt mukana, mutta eiköhän sieltä nousta pian takaisin. Koska TPS ei ole mukana, pitää peukkuja pitää vähän pystyssä FC Lahdelle ja velipojalle, topparina parhaiten viihtyvä Moisander sanoo.

Huhtikuun lopussa Veikkausliigassa nähtiin upea tapahtuma, kun HIFK ja HJK taistelivat Helsingin herruudesta loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla.

– HJK on suurin suosikki, mutta toivottavasti joku pystyy heittämään kapuloita rattaisiin. Näin tapahtui ainakin Stadin derbyssä, josta kuulin, että se oli poikkeuksellisen hieno tapahtuma. Näitä vaan lisää Veikkausliigaan ja sarja menee sitä kautta eteenpäin, Moisander päättää.

 

Huuhkajien liput löydät täältä.