Tiedotteet

Tiedote

Ice Challenge – jääkiekko palaa juurilleen

Helsinki Ice Challenge 2. ja 5. joulukuuta 2017

Liput myyntiin täällä 8.6. klo 9:00

Maamme kansallislaji palaa kahden ottelun ajaksi juurilleen Helsingin Kaisaniemen puistoon. Samalla kentällä, jossa suomalainen jääkiekko otti ensiaskeleensa yli 100 vuotta sitten, pelataan 2.12. KHL-ottelu Jokerit vs. SKA Pietari ja 5.12. Liiga-ottelu HIFK vs. Kärpät. Molemmat otteluparit ovat sarjojensa kiinnostavimmat ja puistoon rakennettavan kaukalon äärellä on mahdollista kokea Suomen ja Euroopan huippujoukkueiden kohtaamiset jääkiekon alkuaikojen tunnelmassa. Avoimen taivaan alla pelattaviin otteluihin rakennetaan erikoiskatsomot ja autenttisen tunnelman varmistamiseksi lähes kaikki paikat ovat seisomapaikkoja. Katsomoon mahtuu 18.000 katsojaa. KHL-kamppailu on yksi sarjan 10-vuotisjuhlakauden kohokohdista ja Liiga-peli yksi kotimaisen kiekkokauden huippuhetkistä. Helsinki Ice Challenge on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Kaisaniemen puistolla on erityinen asema Suomen jääkiekkohistoriassa, joka sai alkunsa Siltasaaren ja Kaisaniemen välisellä lahdella. Jääpalloa pelattiin luonnonjäällä jo ennen Suomen itsenäistymistä. Nykymuotoisen jääkiekon saavuttua Suomeen peli siirtyi puistoon jäädytetylle kentälle. Suomen Luistinliitto otti jäähockeyn nimellä tunnetun lajin ohjelmaansa vuonna 1927, ja siitä lähtien Kaisaniemessä on pelattu jääkiekkoa säännöllisesti. Talvi- ja jatkosodan aikana puistossa pelattiin mestaruussarjaotteluita, välillä jopa pommituksia uhmaten.

Ice Challenge

Kaksi perinteistä helsinkiläisseuraa, HIFK ja Jokerit, yhdistävät nyt 100-vuotiaan Suomen kunniaksi voimansa. Helsinki Ice Challenge kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea ja kansallislajiamme jääkiekkoa tuomalla nykykiekon vauhdin ja näyttävyyden lajin alkulähteelle Kaisaniemen puistoon. Luvassa on kaksi ainutlaatuista ja juhlallista urheilutapahtumaa, joissa molemmissa joukkueet pelaavat tosissaan kovatasoisten sarjojensa pisteistä.

Helsingin kaupunki haluaa olla yhtenä Helsinki Ice Challenge -tapahtuman mahdollistajana. Kaupunki haluaa toivottaa jääkiekkofanit ja kaikki mukaan kannustamaan sekä nauttimaan tapahtumakokonaisuudesta. Elämys täydentää Helsingin rikasta joulunajan tapahtumatarjontaa.

Molempien otteluiden liput tulevat myyntiin torstaina 8.6. klo 9.00 osoitteessa ticketmaster.fi