Musiikki

Tiedote

Helsingin juhlaviikot vahvistaa klassisen musiikin ohjelmaansa – Víkingur Ólafsson ja O/Modernt

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.-3.9. Liput Musiikkitalon konsertteihin Ticketmasterilta.

Katso saatavilla olevat liput

Pohjoismaiden suurin vuosittain järjestettävä monitaidefestivaali huipentaa Helsingin kesän! Helsingin juhlaviikot vahvistaa klassisen musiikin ohjelmistoaan, ja Musiikkitalolla koetaan elo-syyskuun vaihteessa upeita konsertteja.

Ohjelma täydentyy kevään mittaan. Liput Helsingin juhlaviikkojen Musiikkitalon konsertteihin myynnissä Ticketmasterilla.


Helsingin festivaalikesän huipentumana koettavan Helsingin juhlaviikkojen ensimmäinen osa klassisen musiikin ja esittävän taiteen ohjelmistosta on nyt julki. Festivaalin ohjelmistoon ovat vahvistuneet pianovisiönääri Víkingur Ólafssonin ja O/Modernt Chamber Orchestran konsertit.

Ylistetty islantilaispianisti Víkingur Ólafsson

Klassisen musiikin ohjelmaa tähdittää ylistetty pianisti Víkingur Ólafsson. Viimeisimmän levynsä From Afar lokakuussa julkaissut islantilaistaiteilija on kerännyt kiitosta erityisesti teknisestä suvereeniudestaan, omaperäisestä tyylistään ja harvinaislaatuisesta taidostaan valita resitaaliperinteestä poikkeavaa, omalle taiteilijuudelleen erityisen hyvin sopivaa ohjelmistoa.

Helsingin Musiikkitalossa 20.8.2023 koettavassa konsertissa kuullaan Ólafssonin tulkinta pianokirjallisuuden monumenttina tunnetuista Johann Sebastian Bachin Goldberg-muunnelmista.

Seikkailunhaluinen kamariorkesteri O/Modernt

Juhlaviikkojen klassisen musiikin ohjelmaa vahvistaa myös ruotsalaisen O/Modernt -kamariorkesterin konsertti. O/ Modernt on niittänyt mainetta ja kunniaa eklektisellä ja seikkailunhaluisella ohjelmistollaan.

Musiikkitalossa 1.9.2023 kuultavan konsertin ohjelmisto sisältääkin Arvo Pärtin, Josquin Desprezin ja Iánnis Xenákisin ohella popmuusikko Stingin sävellyksiä Marzi Nymanin sovituksina.

Musiikkitalolla kuullaan ikoninen Kevätuhri

Jo aiemmin on julkistettu Nicholas Collonin johtaman Aurora-orkesterin konsertti, josta nautitaan Musiikkitalolla 29.8.2023. Visuaalisessa konsertissa Igor Stravinskyn ikoninen Kevätuhri esitetään täysin ulkomuistista.

Vuonna 1913 ensiesitetty Kevätuhri on inspiroinut kymmenittäin monitaiteellisia tuotantoja kuluneen vuosisadan aikana. Konsertin ensimmäisellä puoliajalla koetaan orkesterin ja Collonin tavaramerkiksi muodostunut innostava teosesittely, joka toimii ikään kuin elävänä käsiohjelmana illan ohjelmaan.

Helsingin juhlaviikot – liput Musiikkitalolle

Juhlaviikkojen Musiikkitalolla nähtävien konserttien esitykset ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.–3.9.2023. Festivaalin ohjelmaa julkistetaan lisää osissa kevään aikana.

Lisätiedot: helsinkifestival.fi


Lue lisää musiikkiuutisia.