Festivaali

Tiedote

Hauhon musiikkijuhlat soivat jälleen heinäkuussa – tänä vuonna jo 21. kertaa!

Viime vuodet ovat herättäneet janoa kulttuurielämyksille sekä muistuttaneet siitä, kuinka suuri merkitys elävällä musiikilla on.

Aikojen ollessa yhä epävakaat ja huolta herättävät tarvitsemme nyt musiikkielämysten voimaa enemmän kuin koskaan. Pandemiatilanne ei ole onneksi estänyt Hauhon musiikkijuhlien toteutumista jokaisena kesänä jo vuodesta 2002 saakka, ja myös tänä kesänä saamme jälleen nauttia elävästä musiikista!

Katso saatavilla olevat liput

Hauhon musiikkijuhlat juhlitaan jälleen 6.-9.7.2022. Kuulemme heinäkuun alussa neljä kiinnostavaa ja korkeatasoista konserttia eri puolilla Kanta-Hämettä. Hauhon musiikkijuhlien pitkäaikaisen kodin Hahkialan kartanon remontin vuoksi konsertit pidetään tänä vuonna Hauhon, Rengon ja Hattulan kirkoissa sekä uudessa konserttipaikassamme, Wetterhoffin talossa Hämeenlinnassa.

Viihtyisä, monipuolinen ja korkeatasoinen konserttisarja

Musiikkijuhlat avaa monipuolisen nokkahuiluvirtuoosi Eero Saunamäen ja cembalisti Päivi Vesalaisen konsertti Rengon kirkossa. Saunamäki on tullut suuren yleisön tietoisuuteen erityisesti esiintymisestään Linnan juhlissa vuonna 2021. Saunamäen ja Vesalaisen duo yhdistelee ennakkoluulottomasti musiikkia eri aikakausilta.

Musiikkijuhlien residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo tuo musiikkijuhlille myös hieman harvemmin kuultua ohjelmistoa – Woldemar Bargielin jousiokteton vuodelta 1850. Okteton lisäksi Hattulan kirkon konsertissa kuullaan myös Richard Wagnerin Wesendonck-lauluja sovitettuna jousiyhtyeelle. Wagnerin laulujen solistina esiintyy kansainvälisesti arvostettu sopraano Tiina-Maija Koskela.

Hauhon kirkossa esiintyy maamme jousikvartettien yksi vakaista kulmakivistä – Kamus. Heidän seuraansa Franz Schubertin jousikvintettoa tulkitsemaan liittyy myös vuoden ”Nuori Taiteilija”, sellisti Maria Morfin Venäläinen. Vuonna 2003 syntynyt Maria voitti viime syksynä ensi kertaa järjestetyn Porvoon sellokilpailun ja esiintyy myös omassa resitaalissaan Hämeenlinnan Wetterhoffissa yhdessä pianisti Valeria Resjanin kanssa.

Liput

Liput kesän konsertteihin myynnissä nyt!

Hauhon musiikkijuhlat
6.-9.7.2022
Hauhon, Rengon ja Hattulan kirkko & Wetterhoffin talo, Hämeenlinna

Liput: ticketmaster.fi

Tutustu koko ohjelmaan: hauhofestival.fi