Musiikki

Tiedote

Flow Festivalin ensimmäiset artistit julkistettu

The Cure, Tame Impala, Robyn, Father John Misty, Modeselektor, Mitski, CupcakKe, Yves Tumor, Makaya McCraven, Amnesia Scanner, Gasellit, Ville Valo & Agents, Ruusut, Iisa, Sofa ja Jaakko Eino Kalevi ovat Flow Festivalin ensimmäiset artistikiinnitykset.

Katso tarjolla olevat liput

Helsingin Suvilahdessa 9.–11. elokuuta järjestettävän Flow Festivalin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu ja joukossa on useita Flow-kävijöiden eniten toivomia artisteja. Festivaalilla nähdään hiljattain 40-vuotisjuhliaan viettänyt kulttiyhtye The Cure, jonka tuotanto on toiminut nuoruuden ja koko elämän soundtrackina jo usealle sukupolvelle. Punkin jälkimainingeissa syntyneen brittiyhtyeen hitteihin lukeutuvat esimerkiksi Friday I’m In Love, Boys Don’t Cry ja Just Like Heaven. Flow’ssa nähdään myös vaihtoehtorockin suurnimeksi kasvanut australialainen Tame Impala. Kevin Parkerin sooloprojektina vuonna 2007 alkanut yhtye on vuosien varrella ammentanut sujuvasti niin 60-luvun psykedeliasta kuin elektronisesta musiikistakin, ja vihdoin usean vuoden tauon jälkeen tekeillä on myös uutta materiaalia.

Popista yhä enemmän klubipainotteisten soundien pariin siirtynyt ruotsalaistähti Robyn nähdään niin ikään Suvilahdessa elokuussa. Lokakuussa, kahdeksan vuoden tauon jälkeen Robyn julkaisi soololevyn Honey, joka saavutti välittömästi paikkansa yhtenä vuoden merkittävimmistä albumeista. Flow’ssa nähdään lisäksi yleisön ja kriitikoiden ylistämä karismaattinen yhdysvaltalaismuusikko Father John Misty,saksalainen elektronisen musiikin pioneeri Modeselektor sekä kovassa nosteessa oleva, vuoden 2018 merkittävimpien levyntekijöiden joukkoon kipuava japanilais-yhdysvaltalainen indierockin sanansaattaja Mitski. 

Flow’ssa lavalle astuvat myös rohkeista, anteeksipyytelemättömistä sanoituksistaan ja HLBTQ-oikeuksien puolustajana tunnettu yhdysvaltalainen rap-artisti CupcakKe, kovassa nosteessa oleva, kokeellisella elektronisella musiikillaan omalaatuisen äänimailmansa luova Yves Tumor, Chicagosta ponnistava jazz-rumpali, tuottaja ja säveltäjä Makaya McCraven sekä Berliiniissä vaikuttava suomalainen tuottajakaksikko Amnesia Scanner, jonka musiikkia on ylistetty mediassa laajasti aina Pitchforkista Resident Advisoriin ja The Guardianiin.

Muita kotimaisia lisäyksiä ovat elektronisen popin superkokoonpano Ruusut, energisistä keikoistaan tunnettu, lokakuussa viidennen studioalbuminsa julkaissut rap-kokoonpano Gasellit, feminismille, tasa-arvolle ja vapaudelle omistautuva rap-duo Sofa sekä kahdeksannen albuminsa Out of Touch hiljattain julkaissut, kansainvälisellä elektropop-rintamalla paikkansa vakiinnuttanut Jaakko Eino Kalevi. Kitaristi Esa Pulliaisen luotsaama Agents nähdään puolestaan yhdessä HIMin keulakuvana tunnetuksi tulleen Ville Valon kanssa. Ville Valo & Agents -kokoonpanon odotettu, Rauli ”Badding” Somerjoen lauluihin pohjautuva albumi julkaistaan helmikuussa. Iisa tarjoilee Flow’ssa puolestaan Päivii, öitä -levyyn pohjautuvan erikoissetin laajennetulla livekokoonpanolla, useiden vieraiden siivittämänä.

Flow Festivalilla nähdään yhteensä yli 100 esiintyjää, ja lisää artistijulkistuksia on luvassa tulevan vuoden alkupuolella. Flow Festivalin kolmen päivän liput ovat nyt myynnissä.

Flow Festivalin vuoden 2019 varmistuneet kumppanit ovat pääyhteistyökumppani Lapin Kulta, kumppanit Oatly ja Plan B sekä mediakumppanit Basso ja Helsingin Sanomat.

Liput:
3 päivää: 205€
Hinta voimassa toistaiseksi.
Lippuhinta sisältää palvelumaksun.

www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival
www.instagram.com/flowfestivalhelsinki

Flow Festival 2019