Perhe

Tiedote

Cirque du Soleil Suomeen pitkän odotuksen jälkeen kesäkuussa 2022

Cirque du Soleilin rakastetuimpiin esityksiin lukeutuva Corteo nähdään Suomessa Helsingin Hartwall Arenalla 2. – 5.6.2022. Alkuperäisen suunnitelman mukaan esityksen piti vierailla Suomessa jo syksyllä 2020, mutta koronarajoitusten takia vierailua jouduttiin siirtämään. Cirque Du Soleil -esityksiin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan ja lipunmyynti uusille päiville on avattu tänään.

Katso saatavilla olevat liput

Cirque du Soleilin lumoavimmaksi areenashowksi tituleerattu Corteo nähdään pitkän odotuksen jälkeen Suomessa viimein kesäkuussa 2022. Näyttävää esitystä on tekemässä kansainvälinen joukko, mukana on huippuammattilaisia yli kahdeksastatoista maasta.

Daniele Finzi Pascan käsikirjoittama ja ohjaama Corteo on visuaalisesti vaikuttava show, joka yhdistää teatterin ja akrobatian maagiseksi taikamaailmaksi. Suosittu esitys sai ensi-iltansa Montrealissa vuonna 2005 ja sen jälkeen neljällä mantereella ja 21 maassa vieraillut esitys on kerännyt jo yli yhdeksän miljoonaa katsojaa.

Italian kielellä Corteo tarkoittaa kulkuetta ja esitys onkin Corteon pääosissa olevan klovnin kuvittelema karnevalistinen kulkue, jota enkelit seuraavat ylhäältä. Klovnin kuvittelemassa karnevalistisessä hautajaiskulkueessa kulkee rinnakkain koko ihmisyyden kirjo: pienuus ja suuruus, traagisuus ja kepeys sekä epätäydellisyyden viehätysvoima. Lyyrinen ja leikkisä musiikki kuljettaa Corteota pitkin ajatonta juhlaa, jossa illuusio leikittelee todellisuuden kanssa.

Lavan konsepti ja sen ainutlaatuinen sijoittelu luovat teatraaliset puitteet, joita ei aiemmin ole nähty Cirque du Soleilin areenaesityksissä. Koko komeutta somistavat Eiffel-tornin innoittamana ripustetut verhot sekä käsinmaalatut keskusverhot, jotka luovat lavalle suureellisuuden tuntua. Koko perheelle sopiva esitys johdattaa yleisön komedian ja spontaanisuuden maailmaan, joka sijaitsee salaperäisessä taivaan ja maan välisessä tilassa.

Corteo by Cirque du Soleil | 60s Promo

Esitykset:

Cirque du Soleil – CORTEO
Hartwall Arena, Helsinki:
To 2.6.2022 klo 19.30 (ovet klo 18)
Pe 3.6.2022 klo 15.30 (ovet klo 14) ja klo 19.30 (ovet klo 18)
La 4.6.2022 klo 12 (ovet klo 10.30), klo 16 (ovet klo 15) ja klo 20 (ovet klo 18.30)
Su 5.6.2022 klo 13 (ovet klo 11.30)

Liput:

Liput palvelumaksuineen alk.
Aikuiset: 104 € / 94 € / 74 €
Lapset 16 v. asti, eläkeläiset, opiskelijat: 104 € / 79 €/ 59 €
Esitysten lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa.

Cirque du Soleil
Cirque du Soleil Entertainment Group on maailman johtava live-viihteen tuottaja. Maailmankuulujen sirkustaiteen esitysten lisäksi kanadalainen organisaatio hyödyntää luovaa lähestymistapansa monenlaisissa viihdemuodoissa kuten multimediatuotannoissa, teemapuistoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Cirque du Soleil Entertainment Group pyrkii tuotantojensa lisäksi vaikuttamaan positiivisesti ihmisiin ja yhteisöihin luovuudella ja taiteella. Joulukuun alussa 2021 Cirque du Soleil Entertainment Group nimitti uudeksi toimitusjohtajakseen Stéphane Lefebvren, joka on viimeisen viiden vuoden ajan valvonut yhtiön taloutta, globaaleja hankintoja ja riskienhallintaa sekä pääoman käyttöönottoa ja yrityskauppoja strategisilla kasvualueilla. Lisätietoja Cirque du Soleil Entertainment Groupista löytyy osoitteessa CDSentertainmentgroup.com.

Daniele Finzi Pasca
Sveitsiläinen Daniele Finzi Pasca (1964) on arvostettu ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on suunnitellut mm. Torinon ja Sotšin olympialaisten päätösjuhlat. Lisätietoja miehestä löytyy täältä.

Lisätiedot:

Live Nation Finland
www.livenation.fi/