Tiedotteet

Tiedote

Bon Iver Flow Festivalille

Helsingin Suvilahdessa 14.–16. elokuuta järjestettävä Flow on julkistanut ensimmäisen esiintyjänsä: monipuolisesti eri musiikkityyleistä ammentavan yhdysvaltalaisen folk-sensaatio Bon Iverin, joka saapuu useiden vuosien tauon jälkeen viimein Suomeen. Yksi Flow-yleisön eniten toivomista esiintyjistä nähtiin edellisen kerran Helsingissä vuoden 2012 Flow Festivalilla.

Katso tarjolla olevat liput

Bon Iver sai alkunsa, kun sen perustaja ja keulahahmo Justin Vernon pakeni sydänsurujaan  linnouttautumalla mökkiin Wisconsinissa ja alkoi tehdä biisejä. Vuonna 2007 omakustanteena ilmestynyt ja sittemmin vuonna 2008 Jagjaguwarin kautta virallisesti julkaistu debyyttialbumi For Emma, Forever Ago esitteli Justin Vernonin yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista laulunkirjoittajista. Bon Iverin musiikin omaleimaisuus ja Vernonin mieleenpainuva falsetti saivat ylistystä niin kriitikoilta kuin yleisöltä, ja debyytti on jäänyt elämään yhtenä 2000-luvun hienoimmista.

Menestyslevyä seurasivat vuonna 2012 parhaan vaihtoehtoalbumin Grammyn voittanut Bon Iver sekä niin ikään laajaa suosiota saavuttanut, vuonna 2016 julkaistu 22, A Million. Tänä syksynä, muutaman vuoden levytystauon jälkeen Bon Iver lunasti jälleen suureksi kasvaneet odotukset. Elokuussa ilmestynyt, viiden tähden arvostelut muiden muassa NME:ssä ja Helsingin Sanomissa saavuttanut neljäs albumi i,i, on Justin Vernonin mukaan Bon Iverin kypsin ja kokonaisin albumi tähän mennessä. Uusimmalla levyllä vierailevat esimerkiksi James Blake, Brad ja Phil Cook, Aaron ja Bryce Dessner, Bruce Hornsby sekä Moses Sumney. 

Yhteensä Flow Festivalilla nähdään noin 150 esiintyjää. Flow Festivalin ohjelmisto on monipuolinen kokonaisuus niin populaarikulttuuria kuin kokeellista taidetta. Laaja musiikki- ja taideohjelma, laadukas ravintolatarjonta, lumoava festivaalialue ja mittava vastuullisuusohjelma ovat taanneet Flow’lle paikan korkeatasoisella eurooppalaisella festivaalikentällä. Vuoden 2020 Flow Festival järjestetään Suvilahdessa 14.–16.8. Kolmen päivän Early Bird -liput festivaalille ovat nyt myynnissä.

www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival
www.instagram.com/flowfestivalhelsinki

Liput:
Ticketmaster www.ticketmaster.fi p.0600-10-800
Early Bird -lippu, 3 päivää: 185 €
Hinta voimassa toistaiseksi.
Lippuhinta sisältää palvelumaksun. Muut liput tulossa myyntiin vuonna 2020.

Flow Bon Iver