Musiikki

Tiedote

Bluesrockin ikoni Joe Bonamassa Suomeen huhtikuussa

Suomessakin loppuunmyydyille katsomoille edellisillä vierailuillaan esiintynyt Joe Bonamassa konsertoi keskiviikkona 19.4.2023 Helsingin Jäähallissa, josta luodaan katsomorajauksin intiimin konserttisalimainen ympäristö. Konsertin lipunmyynti käynnistyy torstaina 13. lokakuuta klo 12.

Katso saatavilla olevat liput

Bluesrockin supertähti Joe Bonamassa on yksi musiikkimaailman arvostetuimmista esiintyjistä. Vasta neljissäkymmenissään oleva artisti on vakiinnuttanut asemansa elävänä bluesrockin legendana ja Stevie Ray Vaughanin sekä Eric Claptonin kaltaisten muusikoiden jalanjälkien seuraajana. Kolminkertainen Grammy-ehdokas on saavuttanut 25 Billboard Blues Chartin ykkössijaa albumeillaan ja hankkinut ikonisen statuksen monipuolisella musiikkikatalogillaan. Vasta 45-vuotias Bonamassa on soittanut eri kokoonpanoilla yhteensä 40:llä studio- ja livealbumilla, joista mainittakoon yhteistyö bluessensaatio Beth Hartin kanssa sekä sivuprojektit Black Country Communion ja Rock Candy Funk Party. Arvostettu Guitar World -julkaisu on tituleerannut Bonamassaa ”kiistatta bluesrockin suurimmaksi kitaristiksi”.

Syntyjään newyorkilainen Joe Bonamassa aloitti muusikonuransa jo 12-vuotiaana, vaatimattomasti blueslegenda B.B Kingin lämmittelijänä. Uransa varrella hän on esiintynyt ympäri maailmaa mm. Eric Claptonin, Stephen Stillsin, Buddy Guyn ja John Lee Hookerin kanssa. Bonamassa ja hänen managerinsa Roy Weisman omistavat oman levy-yhtiön J&R Adventures, joka Bonamassan julkaisujen lisäksi vastaa mm. yrityksen johdosta, markkinoinnista sekä konserttien promootiosta. Saumattomalla yhteistyöllään kaksikko on selvinnyt ja menestynyt musiikkialan vaikeidenkin aikojen yli.

Bonamassa on tunnettu riskien ottamisesta sekä musiikillista kokeiluistaan. Hän onnistui yllättämään faninsa ja musiikkipiirit ympäri maailman myös uusimmalla pitkäsoitollaan. Syksyllä 2021 julkaistu ”Time Clocks” esittelee Bonamassan raakasoundisimman ja rokkaavimman albumin, jonka keskiössä ovat artistin vilpittömät kappaleet sekä ilmiömäiset taidot.


Joe Bonamassa on tunnettu myös hyväntekeväisyystoiminnastaan. Hän johtaa Blues Alive Foundation -nimistä säätiötä, jonka missiona on edistää ja promotoida musiikin koulutusta ja bluesin elinvoimaisuutta. Tähän päivään mennessä säätiö on rahoittanut koululaitoksia ja musiikinopettajia yli miljoonalla dollarilla ja auttanut jopa 70 000 oppilaan musiikinopintoja ympäri Yhdysvaltoja. Tämän lisäksi Bonamassa on auttanut muusikoita koronakriisin aikana perustamalla The Fuelling Musicians -nimisen ohjelman, joka on kerännyt puoli miljoonaa dollaria ja auttanut yli 300 yhtyettä selviämään koronakriisin yli ja takaisin tien päälle.

Keikka:

Joe Bonamassa (US)
Ke 19.4.2023 Helsingin Jäähalli
Ovet klo 19

Liput:

Myyntiin to 13.10.2022 klo 12
Palvelumaksuineen 71,00 / 91,50 / 116,50 / 156,50 euroa Ticketmasterista

My Live Nation -presale ke 12.10. klo 12 – to 13.10. klo 11. Rekisteröidy ennakkomyyntiin osoitteessa livenation.fi/register.

Lisätiedot:

Live Nation Finland
https://jbonamassa.com
https://keepingthebluesalive.org
www.livenation.fi


Lue lisää musiikkiuutisia.