Festivaali

Tiedote

Blockfest 2020: MKDMSK Memorial -tribuutti

Tampereella 21.-22.8. järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest 2020 julkaisi MKDMSK MMRL -nimeä kantavan tribuutin, jossa joukko edesmenneen MKDMSK:n ystäviä ja yhteistyökumppaneita kokoontuu yhteen kunnioittamaan hänen muistoaan ja uraansa yhdessä tehdyn musiikin merkeissä.

Katso tarjolla olevat liput

Kotimaiset artistit kuten PyhimysJere, Hurtta, Elia, Taisto, Likainen Etelä, Sairas T, Ventovieras ja Loasteeze nousevat Blockfest-lavalle kunnioittamaan edesmenneen Atte Toikan uraa ja musiikkia. Tammikuussa tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun vahvan jäljen kotimaiselle rap-kentälle jättänyt MKDMSK menehtyi vain 21-vuotiaana. Blockfesteilla on suuri kunnia saada mestarikesän huipennukseen Ratinaan hänen muistokseen järjestetty tribuuttikeikka, MKDMSK MMRL, Maskin läheisimpien ystävien toteuttamana.

Nimellä MKDMSK musiikkia julkaissut Toikka oli yksi vuoden 2019 kuunnelluimmista kotimaisista artisteista. MKDMSK tuli tunnetuksi etenkin Helsingin Malminkartanossa vaikuttaessaan esikuvana ja äänenä niille, joista muutoin vaietaan. MKDMSK erottui massasta taitavana vapaatyylittelijänä sekä niin teknisesti kuin verbaalisesti lahjakkaana biisintekijänä.

Toikan toinen studioalbumi MKDMSK julkaistiin postuumisti marraskuussa 2019. Hän julkaisi levyltäkin löytyvän, yli viisi miljoona kertaa streamatun “Edelleen edellä” kappaleen vain viikkoja ennen kuolemaansa. Albumin toinen singlejulkaisu “Surullinen klovni” puolestaan oli vuoden 2019 neljänneksi kuunnelluin kotimainen kappale. Kappaleella vierailee levyn julkaisuprosessissa auttanut ja niin ikään Blockfesteilla omalla soolokeikallaan esiintyvä Pyhimys.

Debyyttialbuminsa Ota kiinni vuonna 2017 julkaissut nuori artisti ehti työskennellä Kuben ja Pajafellan kaltaisten artistien kanssa. Myös nimellä Maski tunnettu artisti ehti olla osana myös rap-kokoonpanoissa Musta-Lista ja Laulavat Kulkurit.

Blockfesteilla on historiaa niin edesmenneiden rap-artistien kunnianosoitusten kuin myös isojen possekeikkojen saralla. Vuonna 2015 stadionilla esiintynyt yhdysvaltalaistähti Wiz Khalifa osoitti koskettavan See You Again -hittinsä aikana arvostusta edesmenneille EdorfilleEzkimolle ja DJ Nuorelle Sepälle. Hiphop-kulttuurille ominaisia possekeikkoja taas on nähty ensimmäisestä järjestyskesästä lähtien vuosittain, kenties massiivisimpana DJ Polarsoul Pilvilinna Live -spessu, jonka aikana lavalla nähtiin reippaasti yli kaksikymmentä artistia Asasta Eevil Stöön ja Paperi T:n kautta Tuuttimörköön.

Lisää esiintyjiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin tullaan julkaisemaan pian.

Kaikki tähän mennessä julkaistut Blockfest 2020 -artistit:

City Morque (US)
Denzel Curry (US)
Danileigh (US)
Playboi Carti (US)
Saweetie (US)
Trippie Redd (US)
Aaro630 & VepuAsa & DJ Polarsoul
Cledos
Costee
Etta
Gettomasa
GoodJobLarry (ft. Tippa, NCO, Musta Hanhi, Fetti, Le Fvbelos, Pajafella, Slushher)
Juno
Kube
Lauri Haav
Melo
MKDMSK MMRL
Mouhous
Pyhimys
Sexmane
SMC Lähiörotat
View

Blockfestin liput myydään nyt, osta omasi tästä!

Blockfest