Uutiset

Esittelyssä

Artistien joulukonsertit ja -kiertueet 2023 – katso lista

Lue paljon toivottujen joulukonserttien lista ja valmistaudu laskeutumaan joulun tunnelmaan rakastettujen artistien kanssa.

Katso kaikki konsertit

Suomen valovoimaisimmat artistit valmistautuvat lähtemään valtavaa suosioita keränneille joulukiertueille. Artistien joulukonsertit tarjoilevat joulun klassikoita sekä artistien tulkintoja joulun ajasta. Tule mukaan ja laskettele lempeästi joulun tunnelmaan!

Kaikki artistien joulukonsertit, joulun ajan klassiset konsertit ja riehakkaat pikkujoulut löydät Joulukonsertit-oppaastamme.

Artistien joulukonsertit 2023

Erja Lyytinen & Friends

Erja Lyytinen & Friends

Virtuoosimaisen laulaja-kitaristi Erja Lyytisen Blue Christmas -kiertue on vakiinnuttanut paikkansa rokkaavan riemukkaana blues rockin ystävien jouluperinteenä.

Blue Christmas -konserteissa kuullaan Lyytisen ja kiertueen solistivieraiden suosiukkikappaleita vuosien varrelta ja ohjelmassa on myös rokkaavia sovituksia tutuista ja tuoreista joululauluista.

Tänä vuonna kiertueella Erjan rinnalla solisteina nähdään basistilegenda ja kujakolli Sami Yaffa (Hanoi Rocks, New York Dolls, Joan Jett & The Blackhearts) sekä PMMP-laulajana, sooloartistina ja näyttelijänä tunnettu ilopilleri Mira Luoti.  Solistikolmikkoa kuullaan konsertti-illoissa yhdessä ja erikseen. Taustavoimana illoissa kuullaan Lyytisen luotettua bändiä.

Erja Lyytinen & Friends – Blue Christmas
29.11.-15.12.2023, useita paikkakuntia

Irina Björklund & Teemu Roivainen - Rauhan liekki

Irina Björklund & Teemu Roivainen

Teemu Roivaista kuullaan jälleen jo artistin perinteeksi muodostuneissa joulunajan kirkkokonserteissa, tällä kertaa valovoimaisen Irina Björklundin rinnalla.

Ranskaan kotiutunut Irina Björklund tunnetaan nayttelijänä ja muusikkona. Teemu Roivainen puolestaan nousi kartalle vuoden 2014 tangokuninkaana ja on sittemmin ansioitunut menestyksekkäästi vokalistina sekä tehnyt tiivistä yhteistyötä muiden artistien kanssa keikkalavoilla ja studiossa.

Nämä kaksi artistia yhdistävät voimansa tänä vuonna yhteisellä Rauhan Liekki -kiertueella, jonka teemana on nimenmukaisesti rauha. Mikä teema sen paremmin jouluun ja tähän päivään sopisikaan? Konserttien ohjelma on luotu kuljettamaan kuulija pois arjen, uutisten ja kännyköiden rauhattomuudesta ja laskeutumaan musiikin pariin.

Irina Björklund & Teemu Roivainen – Rauhan liekki
29.11.-22.12.2023, useita paikkakuntia

Jannan joulu

Janna

Sä et ole hullu ja Anna mä puhallan -kappaleista tunnettu ihana Janna lämmittää kansan sydämiä kirkkokonserttikiertueella. Luvassa on herkkää tulkintaa joulun klassikoista, kuten Varpunen jouluaamuna ja Jouluyö, Juhlayö sekä vahvoja vetoja artistin omista kappaleista.

“En malta odottaa että pääsen toteuttamaan omat hienot kirkkokonsertit, laulamaan joululauluja sekä tapaamaan yleisöä. Lämpimästi tervetuloa konserttiin!” Janna kertoo.

Janna – Jannan joulu
11.-16.12.2023, useita paikkakuntia

Kaihon Karavaani & Kyösti Mäkimattila

Kaihon Karavaani & Kyösti Mäkimattila

Svengaava ja musiikillista kirjoa henkivä Kaihon Karavaani kulkee joulun hengessä tänä vuonna ympäri Suomea. Solistiksi veijarit nappasivat iskelmälaulajien herran ja tangokuninkaan, Kyösti Mäkimattilan. Jouluihmisenä tunnettua Kyöstiä ei pestiin tarvinnut kovin paljon suostutella yhtyeen kertoman mukaan.

Konserteissa on luvassa joulun klassikkoteoksia, uusia tuulia sekä Kaihon Karavaanin ja Mäkimattilan omia suosikkeja. Biisit kuullaan tottakai yhtyeen mukaansatempaavalla otteella ja Mäkimattilan vahvan äänen ja karisman ryydittämänä.

Kaihon Karavaanin kokoonpanossa soittavat Rocka Merilahti (kitara), Jiri Kuronen (kosketinsoittimet ja hanuri), Aarne Riikonen (lyömäsoittimet), Jarno ”Jape” Karjalainen (basso) ja Sampo Haapaniemi (rummut).

Kaihon Karavaani & Kyösti Mäkimattila – Kaihon Karavaanin joulu
30.11.-19.12.2023, useita paikkakuntia

Konsta Hietanen - Konstan joulu 2023

Konsta Hietanen

Konsta Hietasen joulukiertue keräsi vuonna 2022 huimat yleisömäärät, ja kansa saa lisää sitä mitä haluaa – Konstan joulukiertue hurmaa jälleen tänä vuonna.

Lämminhenkisissä konserteissa Konstaa säestävät lahtelaiset huippumuusikot: pianisti Matti Hussi ja sellisti Niklas Hagmark. Lisäksi Konsta soittaa itse kitaraa. Konserteissa välittyy Konstan aitous ja taidokkuus kohdata yleisönsä.

Ohjelmassa on rauhoittumista rakkaiden joululaulujen äärelle, unohtamatta kuitenkaan joulun riehakkaampia ja rempseämpiä suosikkikappaleita. Artisti lupailee kiertueella kuultavan myös hänen omaa tuotantoaan. Joulun teeman mukaisesti voisi toivoa kuultavan ainakin Konstan oma Usko Joulun Taikaan -kappale.

Konsta Hietanen – Konstan joulu
27.11.-22.12.2023, useita paikkakuntia

Laura Voutilainen - Minun tähteni kirkossa

Laura Voutilainen

Pitkän linjan laulaja, esiintyjä ja lauluntekijä Laura Voutilainen kiertää Suomen kirkoissa yhdessä multi-instrumentalisti Veera Railion ja säveltäjä-muusikko Lasse Piiraisen kanssa.

Kiertueella kuullaan Lauran Minun tähteni -joulualbumin helmiä, jotka edustavat uuden ajan joulumusiikkia liihotellen reippaasta ja riemukkaasta tunnelmasta suomalaisen rauhalliseen jouluhartauteen.

”Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää päästä esiintymään säännöllisesti kirkon hiljaisuuteen. Minun Tähteni -albumin mahtipontisuus kääntyy kirkoissa syvällisen kauniiksi musiikilliseksi matkaksi, kun kun kappaleet esitetään riisuttuina versioina kolmen upean muusikon voimin”, Laura kertoo.

Laura Voutilainen – Minun tähteni kirkossa
3.-22.12.2023, useita paikkakuntia

Peter Jöback

Peter Jöback

Musikaalitähtenä ansioitunut länsinaapurin Peter Jöback tuo En Vinterkväll med Peter Jöback -areenajolukiertueensa Helsinkiin marraskuun lopulla. Kauan odotettu ja toivottu joulukiertue on artistin ensimmäinen sitten vuoden 2009.

Vuonna 2002 julkaistu Jag kommer hem igen till jul -kappale on muodostunut monissa kodeissa jo itsestään selväksi joulukappaleeksi keikkuen 10 miljoonan striimauksen rajan yli vuosittain. Vuonna 2019 Peter esitti samannimisen elokuvan pääosan, ja osittain artistin omaan elämään perustuva elokuva sai Guldbagge-palkinnon vakiinnuttaen asemansa ruotsalaisten joulun klassikkoelokuvana.

Artisti tarjoilee joulukonsertissaan runollisen ja upean show’n ja näyttää yleisölle missä mennään 20 vuotta joulualbumin julkaisun jälkeen.

Peter Jöback – En Vinterkväll med Peter Jöback
29.11.2023 Helsingin Jäähalli

Saara Aalto

Saara Aalto

Saara Aallon suurta suosiota kerännyt Enkeleitä-joulukiertue on täällä taas! Rakastettu ja näyttävistä esiintymisistään sekä vahvoista tulkinnoistaan tunnettu Aalto tuli kansainväliseen tietoisuuteen vuoden 2016 X Factor UK -kilpailussa sekä Suomen Euroviisuedustajana vuonna 2016.

Enkeleitä-konserteissa kuullaan joululauluja meiltä ja maailmalta Saaran enkelimäisen äänen ja bändin tulkitsemana. Jokaisessa konsertissa kuullaan myös paikallista lapsikuoroa, joka tuo lisää väriä ja kosketuspintaa jokaiseen konsertti-iltaan.

Ostaessasi lipun Ticketmasterilta Saara Aallon Enkeleitä-kiertueen konserttiin saat kaupan päälle Saara Aalto <3 Musicals -virtuaalikonsertin, josta voit nauttia kotisohvaltasi käsin maaliskuussa 2024.

Saara Aalto – Enkeleitä-joulukonserttikiertue
30.11.-20.12.2023, useita paikkakuntia


Tunnelmalliset artistien joulukonsertit - katso lisää
Löydä joululahjaideat

Lue lisää tapahtumauutisia.