Ticketmaster

Tiedote

Arctic Invitational 14.9.2019 Hartwall Arenalle

Arctic Invitational on suurin koskaan Suomessa pidetty kilpapelaamisen tapahtuma.

Katso tarjolla olevat liput

Arctic Invitational

Arctic Invitational on suurin koskaan Suomessa pidetty kilpapelaamisen tapahtuma. Tapahtumassa pelataan Counter-Strike: Global Offensive -peliä, mikä on yksi maailman suosituimmista esports-peleistä. CS:GO on taktinen first-person-shooter -peli jossa vastakkain pelaavat kaksi viiden hengen joukkuetta, terroristit (Terrorists) ja erikoisjoukot (Counter-Terrorists) eli CT:t.

Counter-Striken perusidea on yksinkertainen ja sen takia aloittelevankin esports-fanin on helppo seurata peliä. Terroristit yrittävät viedä pommin yhdelle kahdesta pommipaikasta, A:lle tai B:lle. Erikoisjoukot yrittävät estää pommin viemisen ja räjäyttämisen. Erän voittaa myös eliminoimalla koko vastustajajoukkueen. Jos terroristit ovat ehtineet virittää pommin, vastapuolen pitää myös purkaa se, terroristien eliminoimisen lisäksi. Pelissä pelataan paras 30. erästä, eli yhden kartan voittamiseen tarvitaan 16 erävoittoa. Laskennallisessa puolivälissä, eli kun eriä on pelattu yhteensä 15, joukkueet vaihtavat puolia. Kilpailullisissa peleissä pelataan yleensä kaksi karttavoittoa, eli BO3 -systeemillä.

Counter-Strike: Global Offensive (2018) - Gameplay PC HD

Maailmanluokan tapahtuma

Suurimmat CS:GO -turnaukset maailmalla ovat ns. Major-turnauksia. Niitä järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja ne vetävät toistakymmentä tuhatta katsojaa paikan päälle ja satoja tuhansia striimeihin. Major-turnauksiin pääsevät kilpailemaan vain maailman huippujoukkueet. Arctic Invitational -turnauksessa on mukana yhdysvaltalainen NRG -joukkue, joka on kirjoittamishetkellä rankattu maailman 4. parhaaksi CS:GO -joukkueeksi. Suomessa ei ole koskaan ollut pelaamassa näin kovatasoista joukkuetta. NRG:n lisäksi Arcticiin tulee kaksi muuta ulkomaista joukkuetta ja heitä vastaan asettuu suomalainen haastaja. Haastajajoukkueeksi valitaan Tubecon -tapahtuman CS:GO -turnauksen voittaja. Arctic Invitational CS:GO -turnauksessa on jaossa yhteensä 100 000 €, josta voittaja vie hulppeat 60 000 €.

Counter-Striken lisäksi Arcticissa pelataan Hatchin ja Elisan järjestämän 5G-liigan finaalipelit. Liigassa pelataan Buggy Racing 2 -autopeliä ja se pelataan kokonaisuudessaan mobiililaitteilla. Tämäkin on ennennäkemätöntä maailmassa, sillä mobiiliturnausta ei ole koskaan pelattu näin isoissa puitteissa.

Arctic

Jokaiselle kukkarolle

Tämä neljän joukkueen intensiivinen turnaus pelataan itseoikeutetusti Hartwall Arenalla, suomalaisen kiekkourheilun kehdossa. Hartwall Arena ja sen maailmanluokan tekniikka antavat loistavat puitteet kilpapelaamisen tapahtumalle. Jokereiden peleissäkin käytössä olevat jäätykit ovat loistava lisä tämänkaltaiseen tapahtumaan ja niistä otetaankin kaikki irti.

Arctic Invitational on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja haluamme tuoda sen kaikkien ulottuville. Hinnat ovatkin varsin maltilliset, mukaan pääsee jo vajaalla 25 eurolla. Vaikka kyseessä on koko perheen tapahtuma, tapahtuman ikäraja on 13-vuotta. Tämä johtuu pelattavasta CS:GO -pelistä, jonka ikärajaksi on merkattu 16-vuotta. Suomessa pelien ikärajoista on säädetty kuvaohjelmalaki, mikä huolehtii myös elokuvien ja tv-ohjelmien ikärajoista. Tämä laki antaa kolmen vuoden jouston aikuisen seurassa kaikille maksimissaan K-16 -merkatuille kuvaohjelmille.

Tervetuloa katsomaan uuden sukupolven kilpapelitapahtumaa ja kannustamaan suomalainen joukkue voittoon! GLHF!

Lipunmyynti käynnistyy 7.3.2019 klo 9.00
Osta liput TÄSTÄ.

Arctic

Tekstin kirjoittaja on Arctic Invitational -turnauksen operatiivinen johtaja:
Ville Nikola, https://twitter.com/gg_ville