Musiikki

Tiedote

Alkuperäinen West End -musikaali MAMMA MIA! ensi kesänä Helsingin Kaivopuistoon!

Liput ainutlaatuiseen musikaalikokemukseen tulevat myyntiin maanantaina 12.12. klo 10 Ticketmasterilla.

Katso saatavilla olevat liput

Menestysmusikaali MAMMA MIA! nähdään ensi kesänä ulkoilmaesityksenä Helsingin Kaivopuistossa 13.-23.7.2023 välisenä aikana. Esitykset ovat osa alkuperäisen West End -musikaalin kansainvälistä kiertuetta. Liput ainutlaatuiseen musikaalikokemukseen tulevat myyntiin maanantaina 12.12. klo 10 Ticketmasterilla.

Helsingin Kaivopuiston ainutlaatuisissa puitteissa päästään ensi vuoden heinäkuussa nauttimaan alkuperäisen West End -musikaali MAMMA MIA!:n tunnelmasta tähtitaivaan alla. Luvassa on kaikkiaan 10 esitystä, joissa meren rannalla sijaitseva kesäinen Kaivopuisto tarjoaa mainiot puitteet musikaalin aurinkoiselle tarinalle äidistä, tyttärestä ja kolmesta isäkandidaatista Kreikan saaren idyllissä. Hyvänmielen musikaalin tarina kulkee ABBAn hittien siivittämänä.

Yleisö pääsee seuraamaan esityksiä suurelta lavalta sekä valkokankailta varatuilta istumapaikoilta käsin. Kaivopuiston ulkoilmateatteriin tulee myös monipuolinen ruoka-ja juomatarjonta.

Olemme kovin innoissamme voidessamme tuoda MAMMA MIA!:n Helsingin Kaivopuistoon ensi kesänä. Esitimme MAMMA MIA!:n ensimmäistä kertaa tähtien alla viime kesänä Englannissa ja totesimme, että musikaalin sydäntä lämmittävä tarina sopii täydellisesti ulkoilmanäytöksiin. Emme malta odottaa, että kohtaamme suomalaisyleisön ja matkaamme yhdessä aurinkoiseen kreikkalaisidylliimme,

sanoo MAMMA MIA!:n Iso-Britannian ja kansainvälisen kiertueen apulaistuottaja Nick Grace.

Kaivopuistolla on hieno tapahtumahistoria ja olemme iloisia, että saamme monipuolistettua Helsingin tapahtumatarjontaa musikaalilla näinkin uniikissa ympäristössä. Yleisöllä on nyt mahdollisuus nauttia hienosta esityksestä todella ainutlaatuisessa paikassa: merellisen Helsingin taivaan alla. Helsinki haluaa olla elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki ja tämä on yksi erinomainen esimerkki siitä, mitä tämä lupaus tarkoittaa käytännössä,

iloitsee Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström.

Olemme jo pitkään halunneet tuoda esityksiä Helsingin hienoimpaan puistoon. Mahdollisuus muuttaa Kaivopuiston maalauksellinen ympäristö ulkoilmateatteriksi on meille todella upea tilaisuus ja uskomme, että se ilahduttaa MAMMA MIA!:n ystäviä ympäri Suomen. On mahtavaa päästä tarjoamaan suurmusikaali heinäkuun lämpiminä päivinä kesäisen vehreässä puistossa,

kommentoi Live Nationin promoottori Scott Lavender.

Musikaali sai ensi-iltansa Lontoossa huhtikuussa 1999.Tähän mennessä sen on nähnyt yli 65 miljoonaa ihmistä 16 eri kielellä. Suomessa musikaali nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jolloin kolmen viikon aikana esityksen näki 75 000 katsojaa. Vuonna 2011 MAMMA MIA!:sta tuli ensimmäinen länsimainen musikaali, joka on koskaan esitetty mandariinikiinaksi Kiinan kansantasavallassa. Brodawaylla musikaalia esitettiin 14 vuoden ajan.

Maailman aurinkoisin ja jännittävin hittimusikaali on toiminut myös kahden menestyselokuvan pohjana. Judy Craymerin tuottamasta MAMMA MIA! -elokuvasta tuli kaikkien aikojen tuottoisin musiikkielokuva, kun se julkaistiin vuonna 2008. MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN elokuva sai ensi-iltansa heinäkuussa 2018, ja siitä tuli kaikkien aikojen menestynein musiikkielokuvan jatko-osa.

ABBAn Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeusin musiikkiin pohjautuvan MAMMA MIA! -musikaalin on käsikirjoittanut Catherine Johnson ja sen ohjaa Phyllida Lloyd. Esityksen koreografia on Anthony Van Laastin käsialaa. Valosuunnittelusta vastaa Howard Harrison, äänisuunnittelusta Andrew Bruce & Bobby Aitken ja musiikillisesta ohjauksesta, lisämateriaalista ja sovituksista Martin Koch. Tuotanto on Mark Thompsonin.

Suomessa nähtävät esitykset ovat osa MAMMA MIA!:n kansainvälistä kiertuetta. Esityksen tuottavat Judy Craymer, Richard East & Björn Ulvaeus yhteistyössä Universalin ja NGM:n kanssa.

Esitykset:

MAMMA MIA! Tähtitaivaan alla
Kaivopuisto, Helsinki
To 13.-23.7.2023

To 13.7. klo 19
Pe 14.7. klo 19
La 15.7. klo 14 ja 19
Su 16.7. klo 13
To 20.7. klo 19
Pe 21.7. klo 19
La 22.7. klo 14 ja 19
Su 23.7. klo 13

Esityksen kesto on noin 2 h 45 min. sisältäen väliajan. Esitys on englanninkielinen.

Liput:

Palvelumaksuineen alkaen 59,50 euroa Ticketmasterilta
Myynnissä myös VIP-paketteja

My Live Nation -ennakkomyynti rekisteröityneille jäsenille
To 8.12. klo 10 – pe 9.12. klo 17
Rekisteröidy osoitteessa: livenation.fi/register

Lisätiedot:

www.mamma-mia.com
www.livenation.fi
www.mammamiahelsinki.fi


Lue lisää musiikkiuutisia.