Musiikki

AC/DC KIINNOSTI SUOMEN JOKAISESSA MAAKUNNASSA JA LÄHES VIIDESSÄKYMMENESSÄ ERI MAASSA

Live Nation Finlandin järjestämän AC/DC:n konsertin lipunmyynti levittäytyi Suomen jokaiseen maakuntaan ja lähes viiteenkymmeneen eri maahan. Lippupalvelun myyntilukujen mukaan eniten lippuja ostettiin Helsingissä ja keikkakaupungissa Hämeenlinnassa. Ulkomailla konsertti kiinnosti erityisesti Virossa ja Venäjällä.

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa keskiviikkona 22. heinäkuuta esiintynyt australialainen rockbändi AC/DC keräsi kuuntelijoita jokaisesta Suomen maakunnasta ja liki viidestäkymmenestä eri maasta. Live Nation Finlandin järjestämä tapahtuma oli paitsi kesän suurin rock-konsertti Suomessa myös ennätysyleisö bändin Suomen keikkojen historiassa.

Lippupalvelun myyntilukujen mukaan eniten lippuja myytiin Helsingissä (11,2 %), mutta keikkakaupunki Hämeenlinna ei jäänyt kauas taakse (9,3 %). Suhteutettuna asukaslukuun Hämeenlinna vei voiton lipunmyynnissä. Yhteensä Uudellamaalla myytiin 28,4 prosenttia ja Kanta-Hämeessä 13,4 prosenttia kaikista lipuista. Seuraavaksi eniten konsertin liput myivät Pirkanmaalla (8,1 %). Lippuja myytiin noin 300 kuntaan Suomessa.

– On hienoa, että AC/DC:n keikka kokosi suomalaisia yhteen ympäri maan. Tähän on vaikuttanut varmasti Hämeenlinnan erinomainen sijainti ja kulkuyhteydet, mutta myös bändin vahva suosio suomalaisten keskuudessa. Vaikka puhutaan suomalaisten jakautumisesta, tietyt asiat yhdistävät meitä edelleen, Lippupalvelun markkinointipäällikkö Sami Verno sanoo.

AC/DC houkutteli suomalaisten lisäksi paikalle myös ulkomaalaisia erityisesti Virosta ja Venäjältä. Lipuista 89,2 prosenttia myytiin Suomeen ja 10,8 prosenttia ulkomaille. Kaikista ulkomaille myydyistä lipuista lähes puolet myytiin Venäjälle. Yhteensä lippuja myytiin 49 eri maahan, kaukaisimpana Yhdysvaltoihin.

– AC/DC ei tällä kiertueella esiinny esimerkiksi Virossa tai Venäjällä. Olemme tyytyväisiä, että Lippupalvelun verkkokaupan kautta niin moni ulkomailta tuleva fani löysi mahdollisuuden päästä nauttimaan bändin esiintymisestä Suomessa, Verno jatkaa.

AC/DC on aiemmin esiintynyt Suomessa vuonna 2009 Helsingin Olympiastadionilla ja vuonna 2010 Tampereen Ratinan stadionilla. Seuraavaksi bändi esiintyy lauantaina 25. heinäkuuta Varsovassa.

Lippupalvelu on alan tunnetuin Suomessa ja takana on jo yli 70 vuoden kokemus lipunvälitystoiminnasta. Lippupalvelun omistaa Ticketmaster, joka on osa maailman suurinta viihdeteollisuuden yritystä Live Nation Entertainment Inc:ia. Ticketmaster myy vuosittain noin 450 miljoonaa lippua teatteri-, kulttuuri-, viihde- ja urheilutapahtumiin yli 20 maassa. Tällä lukemalla Ticketmaster on maailman suurin toimija alalla, ja lisäksi Ticketmasterin verkkokauppa on maailman kymmenen suurimman verkkokaupan joukossa.

Lippupalvelun lehdistötiedote 24.7.2015