Teatteri ja Taide

Viikko kansainvälisen voimistelun ja henkeäsalpaavien esitysten juhlaa

Sunnuntaina Helsingissä käyntiin lähtenyt kansainvälinen voimistelufestivaali Gymnaestrada sai alkunsa rysähdyksellä! Viime viikon lopulla Suomeen on tulvinut vieraita 53 eri maasta näyttämään taitojaan voimistelussa sekä tarkasti koreografioiduissa ryhmäesityksissä. Tällä viikolla Helsingissä oleskelijat saavat kokea harvinaista herkkua kun 21 000:n osallistujan vahvuinen  festivaali valloittaa useat kaupungin tapahtumapaikoista Olympiastadionilta Senaatintorille.

DSC06726_Petri Vilhunen

Olympialaisten tapaan joka neljäs vuosi järjestettävä tapahtuma pidetään ensi kertaa Suomessa, ja luvassa on toinen toistaan upeampia näytöksiä joissa riittää ihmettelemistä koko perheelle. Messukeskuksessa pidetään päivittäin hallinäytöksiä joista voi bongata muun muassa Tšekin, Etelä-Afrikan, Saksan sekä Italian iltapäivänäytökset saman katon alta. Sonera Stadiumilla sen sijaan voi päästä ihailemaan kenttänäytöksiä joissa sadat, jopa tuhannet, voimistelijat tuovat eloon värikkäitä koreografioita sekä muodostelmia samanaikaisesti.

OC_finland3_CB

 

Illalla ei meno vielä lopu, sillä eri maiden voimistelijat vääntävät vartalonsa 90 minuutin mittaisiin visuaalisesti kauniisiin, jännityksen täyteisiin esityksiin yleisöä varten Helsingin Jäähallilla. Teemailloissa ovat mukana Sveitsi, Portugali ja Brasilia, Pohjoismaat, Etelä- ja Pohjois-Amerikka sekä Japani, joista jokainen esitys on luotu kuvastamaan oman maansa kulttuuria. Keskiviikkona 15.7. järjestettävä Midnight Sun Special -kenttänäytöskavalkadi tuo maat yhteen paikkaan Olympiastadionille, jossa on luvassa ainutlaatuinen stadionin täyttävä iltanäytös suurille kenttänäytöksille.

Budjetilla lomaileville sekä kiireisemmillekin työssäkäyville löytyy myös mielenkiintoista ohjelmaa, sillä Gymnaestrada näkyy ja kuuluu koko viikon ympäri kaupunkia. Esimerkiksi Paavo Nurmen kentällä sijaitsevalla tapahtumatorilla, Senaatintorilla ja Linnanmäellä järjestetään ilmaisia voimistelu- ja tanssiesityksiä. Halukkaat pääsevät myös itse ottamaan osaa ohjattuihin yleisö- ja puistojumppiin. Nyt on syy pistää jalalla koreasti!
013 GP tiistai_Akiphoto

Älä jätä väliin kesän mahtavinta ja kansainvälisesti suurinta festaria! Gymnaestradan tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät tapahtuman nettisivuilta www.gymnaestrada.fi (suomeksi) sekä www.wg-2015.com (englanniksi). Maksullisiin tapahtumiin voi hankkia liput täältä.

Miia Haapasalmi

Kirjoittaja toimii vapaaehtoisena Gymnaestradassa ja pääsee siten kurkistamaan ainutlaatuisen suurtapahtuman kulisseihin.