Perhe

Katsaus

150 vessaa, 50 bussia ja Sotkun munkkeja

Täällä Jyväskylän lentoasemalla, Tikkakoskella, eletään tällä viikolla jännittäviä aikoja. Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytöksen rakentaminen on päässyt täyteen vauhtiin. Kaikki ne kevään aikana hankitut luvat ja käydyt suunnittelukokoukset sekä lukemattomat tapaamiset ja sopimukset muuttuvat nopeaan tahtiin aidoiksi ja teltoiksi – tapahtumaksi.

Katso tarjolla olevat liput

Yksi suurimmista näytösalueen kokonaisuuksista on lentokonevalmistajien esittelyteltat. Kaikki viisi F/A-18 C/D Hornet seuraajaehdokasta ovat varsin näyttävästi esillä. Viime viikonlopun aikana kohosivat teltat ja nyt alkuviikosta alkaa telttojen sisustaminen.

Mittaluvuiltaan valmistautuminen noin 30 000 kävijän tapahtumaan on seuraavanlainen: 16 suurtelttaa ja kymmeniä pikkutelttoja, puolitoistasataa vessaa, pari jätepuristinta ja paljon muuta. Järjestyksenvalvontaa hoitaa noin 150 henkilöä ja muissa tehtävissä on tekijöitä saman verran.

Koska Tikkakoski on liikenteellisesti aika haastava paikka, on etäparkkipaikkoihin ja erityisesti bussikuljetuksiin satsattu melkoisesti. Viitisenkymmentä bussia kuljettaa käytännössä nonstoppina yleisöä etäparkkipaikkojen ja näytösalueen välillä.

Keskiviikkoon saakka luomme edellytyksiä näytösalueelle. Torstaina näytösjärjestäjän rakenteet alkavat olla valmiit ja paikalle alkaa tulla esiintyjiä, myyjiä, simulaattoreita, lastentivoli sekä ruokala- ja kahvilapalvelut. Sotkun kahvi ja munkki on viikonloppuna taattua kamaa.

Perjantai onkin meille jo täysi tapahtumapäivä. Näytösharjoittelu ja ilmavoimien henkilökunnan tutustumispäivä pitää organisaation kivasti liikkeessä. Samalla pääsemme testaamaan järjestelmien toimivuuden viikonloppua ajatellen.

Ilmavoimat

Sitten jäljelle jääkin enää säiden jännittäminen. Nyt vaikuttaa hyvältä – hellerajalla mennään ja sateetkin saapuvat vasta maanantaina.

Tervetuloa juhlalentonäytökseen!

Tapahtumajohtaja
Jarmo Majapuro