Uutiset

Ticketmasterin viikon vinkit – Viikko 20

Uusi viikko, uudet vinkit. Tsekkaa viikon vinkkimme ja lisää viikkoosi viihdettä.

Raivaa kalenterista tilaa tällä viikolla musiikille. Kokosimme viikon musiikkisuosituksemme, joista löytyy laajalta skaalalta elämyksiä. Viihdettä luvassa niin diskomusiikin rakastajille, konserttomusiikin ystäville kuin kevyttä musiikkia huumorimielisille. Kuluvalla viikolla esiintymislavoilla nähdään myös iki-ihana Katri Helena sekä Beatles faneille tarjolla tribuuttinäytös.

✨Tee arjesta unohtumatonta✨

Boney M featuring Liz Mitchell | Kulttuuritalo, Helsinki & Madetojan Sali, Oulu | 16.5. & 21.5.2022

Suomalaisille diskomusiikin ystäville on luvassa herkkua kun legendaarinen 1970-ja 1980 -lukujen discoyhtye Boney M. tulee Suomen alkuperäislaulajansa Liz Mitchellin kanssa. Suomen kiertueelle mm. Daddy Cool, Rasputin ja Rivers of Babylon -hiteistään tunnetun yhtyeen päälaulajana toiminut Liz Mitchell tuo mukanaan 12-henkisen juhlabändin. Tarjolla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea yli 100 miljoonaa albumia urallaan myyneen yhtyeen suurimmat hitit niiden alkuperäislaulajan esittämänä.

RSO: Konserttikauden päätöskonsertti | Musiikkitalo, Helsinki | 18.5.2022

Lotta Wennäkosken harppukonsertto on kirjoitettu RSO:n Sivan Magenille: ”Hän on suorastaan uskomattoman ilmaisuvoimainen taituri, jonka käsissä harpun sointimahdollisuudet ulottuvat totuttuja mielikuvia laajemmiksi sekä volyymin että värien osalta. Tämä monipuolisuus on myös harppukonserttoni lähtökohta”, säveltäjä sanoo.

Helsinki Beatles Weekend | Kulttuuritalo, Helsinki | 20.-21.5.2022

Suomen suurin Beatles-festivaali järjestetään 20.-21.5.2022 Helsingin Kulttuuritalolla. Nostalginen viikonloppu on vaikuttava läpileikkaus Liverpoolin nelikon tuotannosta.

Kahden päivän aikana Kulttuuritalon lavalle nousee maailman parhaita Beatles-tulkitsijoita viihdyttämään yleisöä ainutlaatuisten konserttien ja juhlien muodossa. Tänä vuonna juhlistamme erityisesti Ringo Starrin ja John Lennonin 80-vuotissyntymäpäivää. Saamme vieraaksi kaksi uskomatonta tribuuttia, kun Ringer Star ja Javier Parisi astuvat lavalle versioimaan syntymäpäiväsankareita. Miehet todella näyttävät ja kuulostavat esikuviltaan.

Hovimuusikko Ilkka | Pub Vistan Raitti, Paimio | 21.5.2022

Radio Suomipopin Aamulypsystä tuttu Hovimuusikko Ilkka on jo vuosia kuulunut yritysjuhlien ja tapahtumien suosituimpiin esiintyjiin. Ilkan ”mies ja kitara” -tyylisessä ohjelmanumerossa yhdistyvät radiosta tutut biisit ja hyväntuulinen huumori.

Hovimuusikko Ilkka loihtii pilke silmäkulmassa lauluja ajankohtaisista aiheista ja julkkiksista. Sanoituksia on syntynyt tuttujen hittibiisien säveliin ainakin Bemarien kuljettajista, kasvomaskeista, Naapurin Riitasta ja myös tv-tarjonnasta, mm. Vain Elämää– ja Temptation Island -ohjelmista. Vuodesta 2013 asti radion kuulijoita viihdyttäneen Ilkan biisit ovat keränneet myös netissä kymmeniä miljoonia kuuntelukertoja.

Katri Helena | Ouluhalli, Oulu | 21.5.2022

Harvakseltaan viime vuosina esiintynyt Katri Helena palaa konserttilavoille. Sinivalkoista ääntä kuullaan Ouluhallissa lauantaina 21.5.2022. Tähtiartisti esittää toukokuisessa konsertissaan rakastetuimpia hittejään yhdessä Tessa Virran johtaman orkesterin kanssa. Katri Helena yksi Suomen menestyneimmistä iskelmälaulajista. Rakastetun artistin ensimmäinen levytys Poikien kuvat -laulu julkaistiin vuonna 1963. Sittemmin Katri Helena on ehtinyt levyttää jo lähes 500 kappaletta, julkaista 52 albumia ja kokoelmaa sekä myydä lähes 2 miljoonaa äänitettä. Levyt ovat myyneet kultaa, platinaa ja tuplaplatinaa, ja miljoonan myydyn äänitteen raja rikkoutui vuonna 1994. Esiintymisiä näinä vuosina on kertynyt yli 3500 ja matkakilometrejä reilut 3,5 miljoona.

Oulu All Star Big Band & Ed Partyka | Teatteri Rio, Oulu | 22.5.2022

Yhdysvaltalaislähtöinen pasunisti, säveltäjä/sovittaja ja kapellimestari Ed Partyka saapuu Oulu All Star Big Bandin vieraaksi. Partyka toimii tällä hetkellä UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina sekä Zürich Jazz Orchestran musiikillisena johtajana. Partykan johdolla OASBB pitää tiiviin harjoitusviikonlopun, jonka päätteeksi järjestetään konsertti RioLivessä. Laulusolistina konsertissa toimii lumoavasta lavaesiintymisestään sekä virtuoottisista improvisaatioistaan tunnettu Elena Mindru (s. 1988), joka edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Mindru saavutti vuonna 2012 toisen sijan ja yleisöpalkinnon maailman arvostetuimpiin lukeutuvassa Shure Montreux -jazzlaulukilpailussa, jossa tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen musiikkituottaja ja jazzmuusikko Quincy Jones.